Skadlig programvara i Mac OS X som tillåter fjärrkontroll av systemet

Säkerhetsbolaget Intego har publicerat En lapp informera om att det finns en ny variant av skadlig programvara kallad OSX / HellRTS.D . När det väl har installerats i systemet öppnar det skadliga programmet en bakdörr (bakdörr) som gör att det kan fjärrstyras. Denna skadliga programvara är en variant av en tidigare version av den, som dök upp 2004, och kan påverka båda dem system Mac under Power PC och under arkitektur Intel .

OSX / HellRTS.D etablerar sin egen server och konfigurerar en port och ett lösenord. Dessutom dupliceras den med namnen på de olika applikationerna och startas vid inloggning. Detta skadlig programvara kan skicka e-post med sin egen e-postserver, kontakta a Fjärrserver och ge direkt tillgång till en Mac infekterad. Faktum är att det kan ge fjärråtkomst till skärmen, stänga av eller starta om systemet, komma åt urklippsinnehåll och mycket mer.

Det måste dock sägas att denna bakdörr kräver sin installation på en Mac, vilket kan åstadkommas med hjälp av en trojansk häst eller genom att utnyttja en sårbarhet i ett program som ansluter till Internet, till exempel en webbläsare. Det ska sägas att det verkar som att nej Mac infekterad hittades inte kl denna dag. Dessutom kan Intego VirusBarrier X6 Antivirus identifiera och ta bort denna skadliga programvara om den finns på systemet.

vem sa det Mac OS X hade inte inga virus? Tyvärr finns det inget som heter ett perfekt eller hotimmunt operativsystem. Kom ihåg att ett systems bästa skydd är du själv.

Genom | Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button