Ska jag rapportera Ransomware? Var ska jag rapportera ransomware?

Ska jag anmäla ransomware(Ransomware) ? Ska jag betala lösensumman eller inte? Var kan jag rapportera ransomware i FBI(FBI), polis(Polis) eller relevanta myndigheter? Om ditt datorsystem Windows var infekterad av programmet – utpressare(Ransomware) och du har dessa frågor, då kan det här inlägget hjälpa dig.

Program – utpressare(Ransomware) är en typ av skadlig programvara som låser dina filer, data eller själva datorn och pressar pengar från dig för att ge åtkomst. Detta är ett nytt sätt för författare av skadlig programvara att “skaffa in pengar” för sina illegala aktiviteter på Internet.

Ransomware(Ransomware) har nu blivit ett stort hot mot onlinevärlden. Många programvaruföretag, universitet, företag och organisationer runt om i världen försöker vidta försiktighetsåtgärder för att skydda sig mot ransomware-attacker. Regering(Myndigheter) och säkerhetstjänster(Säkerhet) förbereder sig också för att bekämpa dem.

Ransomware: att betala eller inte

Det är lätt för folk att säga nej, betala inte lösensumman. Men du vet bättre! Om du kan hitta ett ransomware-dekrypteringsverktyg som låser upp dina data, eller du kan manuellt dekryptera dina filer eller återställa data från säkerhetskopior, bra! Men vad händer om du har värdefulla filer och data låsta och inga säkerhetskopior?

Det finns statistik som visar att mer än 50 % bestämmer sig för att betala, medan resten helt enkelt formaterar sina system och återställer säkerhetskopior. Men denna siffra kan vara mycket högre, eftersom många betalare inte vill erkänna det.

De begärda pengarna ligger vanligtvis i intervallet 200-900 US dollar. (USD)Men det finns rapporter om det Hollywood Presbyterian Medical Center(Hollywood Presbyterian Medical Center) betalade hackare $17 000 för att få tillbaka sina data!

FBI(FBI) säger att du har ett riskabelt beslut att fatta. Europol(Europol) säger att du inte betalar.

Om din data är kritisk och du inte har något val och måste komma åt den tillbaka, är att betala lösensumman det enda alternativet du har. Det är ett grymt faktum i livet!

Så du förstår, du måste svara i telefonen.(Så du förstår, du måste ta ett samtal om det.)

Om du väljer att betala bör du vara medveten om att cyberbrottslingarna kan eller inte kan ge dig dekrypteringsnyckeln – även om de vanligtvis gör det eftersom de har en “representant att skydda”.

Läsa(Läs). Vad ska man göra efter en Ransomware-attack?

Ska jag rapportera ransomware

Tja, det här är vad jag tycker att du absolut borde göra. Rapportering av ransomware-incidenter kommer att hjälpa till att göra sådana skändliga handlingar till det offentliga, där säkerhetsforskare kan undersöka fall mer i detalj. Dessutom kan det också hjälpa myndigheter att bekämpa hackare.

Var kan jag rapportera ransomware

Om du väljer att rapportera ditt fall av ransomware är det lovvärt. Nu måste du varna cyberpolisen i din stad eller ditt land. Att söka på internet eller kontakta din lokala polisstation kommer definitivt att hjälpa. Du kan också anmäla program- utpressare(ransomware) i FBI(FBI), polis(polis) eller relevanta myndigheter.

Nedan har vi sammanställt en lista med länkar där du kan rapportera ransomware-attacker. Beroende på vilket land du befinner dig i har du följande alternativ för att rapportera ransomware:

 1. I Australien, gå till SCAMwatch-webbplatsen.
 2. I Kanada, kontakta Anti-Fraud Center
 3. I Frankrike(Frankrike) gå till hemsidan Agence Nationale de la säkerhet.
 4. I Tyskland, gå till Bund.de.
 5. Indien(Indien) lämna in ett klagomål till Cyber ​​​​Crime Cell närmast dig.
 6. I Irland, besök An Garda Síochánas webbplats.
 7. I Nya Zeeland, gå till webbplatsen Consumer Affairs.
 8. I Storbritannien, gå till Action Fraud-webbplatsen.
 9. I USA, gå till On Guard Online-webbplatsen.

Generellt sett kan du kontakta en cyberkriminell cell eller poliser(polis)station i din stad/område och informera dem om ditt ärende.

US Federal Bureau of Investigation(Federal Bureau of Investigation) ber också offer för ransomware att kontakta sitt lokala kontor FBI(FBI) eller lämna in ett klagomål på Internet Crime Complaint Center webbplats.

De kan kräva följande ransomware-data:

 1. Datum för infektion
 2. Ransomware variant
 3. Information om offrets företag
 4. Hur gick infektionen till
 5. Begärt lösensumma
 6. Skådespelare bitcoin plånbok adress
 7. Lösenbelopp
 8. Allmän förluster i samband med detta(Förluster associerade) med ransomware-infektion(Ransomware-infektion)
 9. Konsekvensbeskrivning för offer.

Du kan bli ombedd att uppge ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress så att byrån kan kontakta dig.

Om du har något att tillägga till det här inlägget – kanske en länk där offer från ditt land kan rapportera ransomware-incidenter – vänligen dela nedan i kommentarsfältet för andra.(Om du har något att tillägga till det här inlägget – kanske en länk där offer från ditt land kan rapportera ransomware-fall, vänligen dela nedan i kommentarsfältet till förmån för andra.)

Skydda dig själv från Ransomware och var säker!

Ska jag rapportera ransomware? Ska jag betala lösensumman eller inte? Var rapporterar jag ransomware till FBI, polisen eller lämpliga myndigheter? Om ditt Windows-datorsystem har infekterats med Ransomware, och du har dessa frågor i åtanke, kommer det här inlägget att kunna hjälpa dig.

A ransomware är en typ av skadlig programvara som låser dina filer, data eller själva datorn och pressar pengar från dig för att ge åtkomst. Detta är ett nytt sätt för författare av skadlig programvara att “samla in pengar” för sina olagliga aktiviteter på webben.

Ransomware har nu blivit ett allvarligt hot mot onlinevärlden. Många programvaruföretag, universitet, företag och organisationer runt om i världen försöker vidta försiktighetsåtgärder för att rädda sig från ransomware-attacker. Även myndigheter och säkerhetsföretag rustar sig för en kamp mot dem.

Rapportera ransomware

Ransomware – Ska jag betala eller inte

Det är lätt för folk att säga – Nej, betala inte lösen. Men du vet bättre! Om du kan hitta ett ransomware-dekrypteringsverktyg som låser upp dina data, eller om du kan dekryptera dina filer manuellt eller återställa dina data från säkerhetskopior – bra! Men vad händer om du har värdefulla filer och data låsta och du inte har några säkerhetskopior?

Det finns statistik som säger att över 50 % bestämmer sig för att betala, medan resten bara formaterar sina system och återställer säkerhetskopior. Men denna siffra kan vara mycket högre, eftersom många som betalar inte vill erkänna att de gjorde det.

Pengarna som efterfrågas ligger vanligtvis i intervallet 200-900 USD. Men det finns rapporter om att Hollywood Presbyterian Medical Center betalade $17 000 till hackarna för att få tillbaka deras data!

FBI säger att du har ett riskbeslut att fatta. Europol säger – Betala inte.

Om din data är kritisk och du inte har något val och du måste få tillgång till den tillbaka, är att betala lösensumman det enda alternativet du har. Detta är livets svåra faktum!

Om du bestämmer dig för att betala måste du komma ihåg att cyberbrottslingar kanske ger dig en nyckel att dekryptera – även om de vanligtvis ger den eftersom de har en “representant att skydda”.

läsa: Vad ska man göra efter en ransomware-attack?

Ska jag rapportera ransomware

Tja, det här är en sak jag tycker att du definitivt borde göra. Att rapportera incidenter med ransomware kommer att hjälpa till att få ut sådana otrevliga aktiviteter i det offentliga rummet där säkerhetsforskare kan studera deras förekomst ytterligare. Dessutom kan det också hjälpa myndigheter att slå ner hackare.

Var rapporterar jag ransomware

Om du har bestämt dig för att anmäla ditt fall av ransomware är det lovvärt. Nu bör du varna de brottsbekämpande cybermyndigheterna i din stad eller ditt land. Att söka på webben eller fråga på den lokala polisstationen kommer definitivt att hjälpa. Du kan också rapportera Ransomware till FBI, polisen eller lämpliga myndigheter.

Vi har sammanställt en lista med länkar nedan där du kan rapportera ransomware-attacker. Beroende på vilket land du vistas i har du följande alternativ tillgängliga för att rapportera ransomware:

 1. I Australien, gå till SCAMwatch-webbplatsen
 2. I Kanada, gå till Anti-Fraud Center
 3. I Frankrike, gå till webbplatsen Agence Nationale de la securité
 4. I Tyskland, gå till webbplatsen Bund.de
 5. I Indien lämna in ett klagomål till den cyberbrottscell närmast dig.
 6. I Irland, gå till An Garda Siochanas webbplats
 7. I Nya Zeeland, gå till webbplatsen Consumer Affairs
 8. I Storbritannien, gå till Action Fraud-webbplatsen
 9. I USA, gå till On Guard Online-webbplatsen.

Generellt sett kan du kontakta cyberbrottscellen eller polisstationen i din stad/område och rapportera ditt fall till dem.

USA Federal Bureau of Investigation begär också att offer för ransomware kontaktar sitt lokala FBI-kontor eller lämnar in ett klagomål till deras webbplats för Internet Crime Complaint Center.

Följande ransomware-detaljer kan krävas av dem:

 1. infektionsdatum
 2. ransomware variant
 3. Offrets företagsinformation
 4. Hur infektionen uppstod
 5. Begärt lösenbelopp
 6. Skådespelarens Bitcoin Wallet-adress
 7. Lösenbelopp som betalats
 8. Totala förluster associerade med en Ransomware-infektion
 9. Konsekvensbeskrivning för offer.

Du kan bli ombedd att ange ditt namn, adress, telefonnummer och e-post för att byrån ska kunna följa upp dig.

Skydda dig själv från ransomware och var säker!

Relaterade Artiklar

Back to top button