Självsäkert lanserar Sony Xperia PRO-I: en ny smartphone för 1 800 euro

Sony Xperia PRO-I © © Sony

Varje år når nyheterna oss som visar den dåliga hälsan hos Sonys mobilavdelning. Och varje år är tillverkarens svar detsamma: att erbjuda en ny smart telefon ännu dyrare än den förra.

Efter att en Sony Xperia 1 III sålts för hela 1 199 euro, presenterar japanen Xperia PRO-I, som erbjuds – håll i dig – till 1 799 euro.


En kamera utan dess like

Så vad gör att Sony kan vara så trygg med sin nya mobil? Utseendemässigt har vi att göra med en ren Xperia. Men precis som de flesta av sina konkurrenter går Sony all-in på bilden med sin Xperia PRO-I.

I det här fallet verkar tillverkaren ha medel för sina ambitioner, och av goda skäl: dess smartphone bäddar in den största sensorn som någonsin integrerats i en telefon de senaste åren. Detta är 1″ Exmor RS, som kanske inte är okänd för fotografer som läser detta. Anledningen är enkel, det är faktiskt sensorn inbyggd i Sony RX100 VII kompaktkamera.

Sony Xperia PRO-I © © Sony

Pressmeddelandet som delas av Sony ser också mer ut som ett kameraspecifikationsblad än en smartphone. Med sina 12 megapixlar erbjuder den 2,4 μm fotoplatser (som Pixel 6 Pro) och, detta är den första, en fasdetekteringsautofokus på 315 punkter (90 % av sensorytan täckt). Den är också utrustad med ett (stabiliserat) objektiv med dubbla bländare ƒ/2.0 och ƒ/4.0.

Till den kommer det också att finnas en 12 megapixel ultravidvinkel (1 / 2,5 “; ƒ / 2,2) och ett 2x teleobjektiv (1 / 2,9 “; ƒ / 2,4). På framsidan kommer vi alltid att förlita oss på en mycket liten 8 megapixel sensor (1 / 4,0 “; ƒ / 2,0), som, för det pris som Sony kräver, lämnar en mycket bitter smak i munnen.

Sony Xperia PRO-I © © Sony

Klippt för vloggare, berättar pressmeddelandet, Xperia PRO-I kan också filma i 4K upp till 120 fps. Eye AF-objektspårning dyker också upp i video.

En annars överenskommen smartphone

Vi förstår att Xperia PRO-I vill sticka ut tack vare sin huvudsensor, utvecklad tillsammans med Zeiss. Men hur är det med resten av dess specifikationer? Tyvärr är ingenting så märkbart.

Detta är en smartphone som innehåller Xperias sekulära estetik. Den sträcker ut sin OLED-panel till 6,5 tum (fortfarande i 21:9) och erbjuder en uppdateringsfrekvens på 120 Hz (a priori inte adaptiv). Skärmen definieras fortfarande som “4K”, men denna definition används egentligen bara i kompatibla scenarier. För det mesta stannar vi på FHD+.

Sony Xperia PRO-I © © Sony

Smarttelefonen drivs av en Snapdragon 888-plattform, med 12 GB LPDDR5 RAM och 512 GB UFS-lagring. Ett 4 500 mAh batteri fullbordar bilden och kommer att laddas upp på 30 W med det medföljande blocket. Slutligen, för att slutföra rundturen av ägaren, har Xperia PRO-I fortfarande ett uttag, en dedikerad slutarknapp, skyddad av Gorilla Glass Victus och certifierad IP65/IP68 för att motstå stänk, damm och nedsänkning.

Sony Xperia PRO-I © © Sony

Sony Xperia PRO-I: pris och tillgänglighet

Sony Xperia PRO-I tillkännagavs i går att lanseras i Frankrike i början av december till ett lösenpris på 1 799 euro. Det är därför den dyraste “klassiska” (förstå: ej hopfällbara) smartphone som lanserades i år. Men, för att försöka klara av p-piller, tullar Sony genom att säga att med en sådan smartphone byter vi ut både hans bigot, hans kamera och hans videokamera.

Kort sagt, en smartphone som verkligen inte är för alla.

Om samma ämne:
Sony Alpha 7 IV: mångsidighet, kraft och autofokus i toppen för denna nya fullformatshybrid

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button