SimpleMind Review (2022): Mind Mapping-appen utan prenumeration

simplemind

SimpleMind är en av de mest populära mindmapping-apparna som finns. Den skapades 2009 och låter dig strukturera dina idéer på ett icke-linjärt sätt. Det är möjligt att använda tankekartorna som skapats för en tydlig visuell presentation, och mycket mer interaktiv än en gammal bra PowerPoint.

SimpleMind har snabbt blivit mycket populärt, delvis på grund av dess tillgänglighet på många plattformar. Du kan alltså skapa, modifiera och konsultera dina tankekartor på macOS såväl som på Windows, iPhone, iPad och Android. Men inte till vilket pris som helst!

Sammanfattning

Intuitiv och väldesignad programvara

simplemind tankekarta

Det är aldrig lätt att designa ett komplett verktyg som kan strukturera dina idéer helt enkelt samtidigt som du erbjuder tillräckligt med skapande och anpassningsverktyg. SimpleMind gör detta briljant genom att erbjuda ett rent gränssnitt och enkel navigering mellan de olika verktygen, oavsett om det är på mobil, surfplatta eller dator.

Mjukvaran är utformad på ett sådant sätt att huvudfunktionerna är tillgängliga genom att klicka direkt på själva tankekartan, utan att behöva använda menyn. Det senare är reserverat för mer avancerade alternativ som används mindre ofta. Detta gör mobilapplikationen mycket mer intuitiv.

För att göra det lite lättare att komma igång visar programvaran som standard ett kort som heter “Välkommen”. Det senare fungerar som en översikt över funktionerna som du kan testa genom att interagera direkt med kortet i fråga. Ett bra sätt att snabbt bekanta dig med de olika alternativen.

Ett något stramt grafiskt gränssnitt

simplemind gränssnitt

SimpleMind är både omfattande och genomtänkt, men det är långt ifrån den snyggaste mindmapping-mjukvaran vi har testat. Själva gränssnittet är förfinat, för att inte säga stramt. Datorversionen är visuellt inte särskilt tilltalande, för att vara ärlig, den ser till och med ut som Windows XP.

När du skapar en ny tankekarta kan du börja från en tom sida eller från någon av de elva modellerna som erbjuds (Möte, tidslinje, uppgiftslista, flödesschema, etc.). Vissa är mer färgglada än andra, men de har alla den gemensamma poängen att de inte har en särskilt modern design.

Några funktioner i SimpleMind

Även om den här listan över funktioner inte är uttömmande, är här några som fångade våra ögon.

Ändra dig med ett klick

SimpleMind

Även efter att ha lagt och strukturerat många idéer på din tankekarta är det möjligt att helt enkelt flytta runt dem för att förvandla en huvudidé till en sekundär idé, eller vice versa. För att göra detta, gör bara ett enkelt långt klick på valfri idé i mindmap och flytta den till en gren placerad högre eller lägre i hierarkin.

Tvärlänkar

SimpleMind

Vill du koppla ihop två idéer som inte är hierarkiskt sammankopplade? Det är här tvärbindning kommer in. Visuellt visas de som streckade linjer, med en pil i ena änden. För att skapa dem, gör helt enkelt ett långt klick på den lilla “+”-knappen för en idé och länka den till en annan. Enkelt, effektivt och visuellt, utan att ändra strukturen du har skapat.

Lägg till bilder och röstanteckningar

simplemind bilder

En bild säger mer än tusen ord och det har SimpleMind väl förstått genom att lägga till möjligheten att associera en bild eller en ikon med en idé. Du kan välja att bädda in bilden direkt i tankekartan, eller länka till bildens källa. Röstanteckningar är reserverade för mobilversioner av Android och iOS. På samma princip måste du auktorisera SimpleMind-applikationen för att komma åt din smartphones mikrofon för att snabbt spela in dina idéer i form av ljudanteckningar som kompletterar dina texter och bilder.

Gör anteckningar för att komplettera dina idéer

simplemind att ta anteckningar

Principen för en tankekarta är att sätta dina idéer på ett enkelt sätt, helst med ett till tre ord per bubbla. Du kan dock komplettera dina idéer med anteckningar, utan att behöva få dem att visas permanent. För att göra detta klickar du helt enkelt på “T”-ikonen ovanför din idé. Du kan sedan lägga till så mycket text du vill. När den är klar kommer idén att visa en liten gul prick för att indikera att en anteckning är tillgänglig.

Hur mycket kostar SimpleMind?

Liksom många av sina konkurrenter erbjuder SimpleMind en gratisversion av sin programvara. Den senare finns endast tillgänglig som appar för iOS och Android. Om du vill testa macOS- eller Windows-versionen måste du gå igenom “Trial Edition”-versionen som erbjuder alla funktioner gratis, men bara i 30 dagar. Utöver det kommer det att vara nödvändigt att vända sig till Pro-versionen, för vilken här är priserna:

 • 1 Windows-användare: 24,99 €
 • 1 Windows + macOS-användare: 44,99 €
 • 4 Windows-användare: 39,99 €
 • 4 + 4 Windows + macOS-användare: 79,98 €
 • 10 Windows-användare: 94,95 €
 • 10 + 10 Windows + macOS-användare: 189,90 €
 • SimpleMind Pro på iOS: €8,49
 • Simple Pro på Android: 8,49 €

Du måste därför köpa iOS- och Android-apparna separat. Dessa är synkroniserade med Windows- och macOS-versioner. Ingen webbversion erbjuds, så du måste ladda ner programvaran på var och en av plattformarna. Det är dock möjligt att spara dina kartor i molnet. Observera också att applikationen är helt översatt till franska, men att kortmallarna och handledningarna är på engelska.

Gratisversion eller betalversion: vilken ska jag välja?

Den kostnadsfria versionen av SimpleMind låter dig göra många saker genom att erbjuda viktiga funktioner som att skapa och redigera dina mentala kartor lokalt. Det finns också olika kortmallar som hjälper dig att strukturera dina idéer och inte nödvändigtvis börja från en tom sida. “Pro”- och “Trial”-versionerna har följande funktioner:

 • 5 ytterligare automatiska layouter.
 • Dela dina kartor i olika format (JPEG, PDF, etc.).
 • Molnsynkronisering (Google Drive, Dropbox, iCloud, etc.).
 • Lägg till bilder, ikoner, etiketter och kryssrutor.
 • Lägg till länkar till dokument eller webbsidor.
 • Ytterligare grafiska alternativ (linjer, färger, ramar, etc.).

Slutsats: ska du välja SimpleMind?

SimpleMind är ett av de mest omfattande mindmapping-verktygen på marknaden, samtidigt som det är mycket tillgängligt. Dess gratisversion är tillräckligt komplett för att inte tvinga handen på människor som har en grundläggande användning av den. Tillgänglig på både smartphone och dator ger den perfekt kontinuitet i utformningen av dina tankekartor, oavsett medium.

Slutligen är det en av få som fortfarande erbjuder ett licenssystem per enheter och inte ett månadsabonnemang, vilket är fallet med allt mer mjukvara. En positiv poäng enligt vår uppfattning, i och med att licensen är din och du inte behöver betala varje månad om du inte har regelbunden användning av SimpleMind. Och om du undrade: ja, programvaran drar nytta av regelbundna uppdateringar.

SimpleMind8

SimpleMind är en mycket bra mindmapping-mjukvara som passar dig som letar efter ett komplett och genomtänkt verktyg för att enkelt spela in, redigera och dela sina idéer, på mobilen såväl som på datorn.

Mest

 • Kompatibel med alla operativsystem och enheter
 • Engångsköp och regelbundna uppdateringar
 • Många mallar tillgängliga

De mindre

 • Strunt GUI
 • Avancerade funktioner ibland väl dolda
 • Ingen webbversion

Kompatibilitet9

Ergonomi8

Gränssnitt7

Funktioner9

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button