SIM-klonad: så här stjäls telefonnumret

Många underskattar en typ av bedrägeri som är utbredd, mer än du kan föreställa dig. Det handlar om SIM klonati jargongen SIM byta. Det händer när hackare riktar sig mot ett telefonnummer och försöker stjäla det i skadliga syften. Så här kan det hända och vad du ska göra när allt verkar vara förlorat.

Det är klonat SIM-larm: den här bluffen sprider sig synligt

Efter fallet med i.Mobil och av de klonade SIM-korten började vi prata om problemet igen. Dock detta han nackdelar den hade inte övervintrat, bara i det här fallet var omfattningen avgjort annorlunda.

Men varje dag finns det cyberbrottslingar som försöker få tag på telefonnummer av användare som försöker utföra bluffen med klonade SIM-kort. Metoderna är ofta likartade. Här är meddelandet som brukar komma till de stackars olyckligas mobiltelefon: “Kära kund, det verkar finnas ett problem med ditt SIM-kort…”.

Sedan följer a länk vilket leder till en webbsida som ofta är identisk med telefonoperatörens. Här måste den intet ont anande användaren ange sina personliga uppgifter som kommer att användas av brottslingarna för att lägga till hans telefonnummer till listan över klonade SIM-kort.

Målet är att kunna komma åt allt personligt som kan ge pengar till hackare. Tillgång till bankkontorea på Anonymt SIM-kort, och så vidare. När SIM-korten har klonats fortsätter cyberbrottslingarna med raffinerade och beprövade metoder med byte av operatör. Nu är spelet klart och användaren har inte längre tillgång till sitt SIM-kort. Är allt verkligen förlorat eller kan något fortfarande göras?

Hur man märker SIM-bytet och vad man ska göra för att lösa problemet

Det är inte svårt att förstå om du har hamnat i den klonade SIM-bluffen. Faktum är att om detta händer förlust av signal det är omedelbart, men först kan vi vara det nås via sms som varnar för den nödvändiga portabiliteten.

Så vad ska man göra i både det första och andra fallet? Behöver ring din operatör så snart som möjligt så att det kan stoppa bedrägeriförsöket. Du måste agera snabbt och utan att tveka för att inte falla i fällan av klonade SIM-kort och säga adjö till ditt telefonnummer för alltid.

Relaterade Artiklar

Back to top button