Signal: var försiktig, Amazon ger INTE bort en iPhone 12

Signal den har vuxit avsevärt de senaste månaderna och uppenbarligen tog de kriminella omedelbart tillfället i akt. Vi kommer att berätta om ett bedrägeri som har genialitet: ett ganska övertygande meddelande om det konstiga kommer till plattformen vinna en iPhone 12 som kan köpas på Amazon. Märker du något konstigt? Vanligtvis ger den berömda e-handeln aldrig något för ingenting. Och i själva verket finns det ingen giveaway. Det med Signal är bara ytterligare ett bedrägeri utfört av de mest skarpsinniga brottslingarna, och många av oss har övertygats utan problem.

Signal: bluffen bakom Amazonnamnet

Vad händer egentligen? Användaren får en kommunikation från en kontakt som utger sig för att vara Amazon, som lovar det ge en iPhone 12 i present när proceduren är klar, nås på en okänd adress. Härifrån händer allt på ett ögonblick: bedragaren är medveten om din data och kan hantera den när han vill. Säg adjö till bankkonton och löpande konto.

Inför dessa katastrofer är det alltid bra att komma ihåg vad man INTE ska göra och ha några varningar i åtanke. Var först och främst uppmärksam på grammatiska fel i meddelandet. Ignorera inte heller länkar som skickas av nästan okända kontakter. Till dessa kommer det att räcka med att föra musen (om det finns användning av en PC) över webbadressen som visas, eller kopiera och klistra in länken i webbläsaren, utan att skicka eller bekräfta. Cellulari.it-kollegor skrev:

Relaterade Artiklar

Back to top button