Signal: revolutionen startar från meddelandeappen

De senaste åren har appen Signal den såg sig själv som huvudpersonen i en inte likgiltig boom. Detta har faktiskt gått från 500 tusen prenumeranter till mer än 40 miljoner. Men vad skiljer det från andra meddelandeappar som Whatsapp det är kl Telegram?

Signal: vad du inte visste om appen

Signal föddes på en fast grund med avseende på säkerhetoch hans bevisar det slut-till-ände-system. Detta garanterar sekretessen för innehållet, som förblir mellan avsändare och mottagare. Detta är att säga att om någon angripare lyckades komma åt chatten skulle han ha framför sina ögon en serie av otydliga siffror och bokstäver.

Därför sätter Signal privatliv, men två vägar förgrenar sig här. Å ena sidan är det väldigt populärt för bl.a strikt privat innehåll omöjligt att läsa om det inte är avsändaren eller mottagaren. Å andra sidan, emellertidfrånvaro av förvaltningens kontroll av appen kan riskera att göra Signal till en håla av illvilliga människor.

Signal Foundation är enicke vinstdrivande organisation. Det betyder att den erbjuder en public servicealltså kan inte köpas och följer inte vinst- och vinstlogiken. Intäkterna används för att utveckla och förbättra företaget och applikationen. Väldigt lite som gör skillnad: Facebook-gruppen som med Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp tjänade nästan 20 miljarder dollar på reklam, med Signal tillägnade sig det först under tredje kvartalet förra året.

Uppenbarligen är hotet alltid runt hörnet. Faktum är att om en av dessa meddelandeappar skulle motstå ankomsten av SMS 2.0 med Google Messages kommer det inte att finnas fler rivaler för Signal.

Relaterade Artiklar

Back to top button