Signal och Telegram, de två stora vinnarna av blackouten av Facebook och WhatsApp

Kurirer

Signal
och Telegram
rapporterade att de såg en massiv tillströmning av användare till sina respektive plattformar efter avbrottet som påverkade Facebook
, WhatsApp
och Instagram
.

Mark Zuckerberg försökte för sin del minimera effekterna av denna utvandring i ett Facebook-inlägg.

Miljontals nya användare på en dag

Både Signal och Telegram rapporterade att de såg ett stort antal nya användare på sina plattformar under avbrotten på Facebook, WhatsApp och Instagram, vilket ledde till problem med deras appar. ” Miljontals nya människor gick med i Signal idag, och våra meddelande- och samtalstjänster fungerar, men vissa människor ser inte alla sina kontakter visas på Signal. Vi jobbar hårt för att fixa detta “, twittrade Signal under avbrottet.

För sin del indikerade grundaren och VD:n för Telegram Pavel Durov att mer än 70 miljoner nya användare registrerades på plattformen på en enda dag. Han gratulerade sina lag för deras ” hur man hanterar denna oöverträffade tillväxt “, Noterar att” Telegram fortsatte att fungera felfritt för de allra flesta av våra användare “.

Mark Zuckerberg minimerar vikten av denna exodus

Mark Zuckerberg svarade på båda plattformarna i första stycket i ett Facebook-inlägg som främst ägnas åt att svara på whistleblower Frances Haugens avslöjanden. Han uppger att sammanbrottet var ” värsta de har haft på flera år “och” det viktigaste problemet i händelse av ett avbrott som detta är inte hur många som byter till konkurrerande tjänster eller hur mycket pengar vi förlorar, utan vad det betyder för de människor som förlitar sig på våra tjänster för att kommunicera med nära och kära, sköta sina angelägenheter eller stödja sina samhällen “.

För om misslyckandet med Facebook och WhatsApp mest var ett skämt i västländer, var det förödande i andra stater. Som rapporterats av washington post
, använder invånarna i vissa länder meddelandetjänsten för handel, för att få myndighetsinformation eller om coronavirusepidemin, men också för att enkelt och kostnadsfritt kommunicera med sina anhöriga. Det återstår att se om nya Signal- och Telegram-användare kommer att hålla fast vid dem eller om Facebooks tjänster kommer att återta den viktiga plats de har i vissa samhällen.

Källa: Bleeping Computer

Relaterade Artiklar

Back to top button