Signal och integritet: det är detta som gör det överlägset WhatsApp och Telegram

I detta förra året Signal det var huvudpersonen i en inte likgiltig utveckling. Den har idag 500 000 medlemmar mer än 40 miljoner. Men vad gör den här meddelandeappen överlägsen Whatsapp det är kl Telegram? Här är allt du vet och inte vet om denna uppenbarelseapp.

Signal garanterar integritet och mer: här är vad du inte vet om den här appen

En nyligen genomförd studie beräknade att människor som är kopplade till sociala medier är cirka 4,2 miljarder. En överdriven siffra om du tror att dessa i genomsnitt spenderar mer än två timmar på att dela, chatta eller titta på innehåll på dessa plattformar. Signal idag kan officiellt bli en del av de mest populära med tanke på anmärkningsvärd tillväxt och den antal användare nådde upp. Men vad är det funktioner att jag gör den här appen så populär och kan slå jättar som WhatsApp och Telegram?

  1. Signal baserade sin teknik på säkerhet. Det är faktiskt hans eget proprietära end-to-end-system för att säkerställa att användarinnehåll förblir hemligt. I praktiken är det bara avsändaren och mottagaren som känner till det. Det betyder att om någon angripare lyckades komma åt chatten så kunde han bara ta hem så många obegripliga siffror och bokstäver.
  2. Det höga värdet på Integritet. I detta avseende finns det en dikotomi. Å ena sidan uppskattas Signal just för att jag innehållet är strikt privat och ingen kan läsa dem förutom de kontakter de skickats till eller som ingår i gruppen. Å andra sidan, emellertidfrånvaro av förvaltningens kontroll av appen riskerar att göra Signal till en håla av farliga ämnen för delade idéer och innehåll.
  3. Signal Foundation är enicke vinstdrivande organisation. Detta innebär att det inte bara erbjuder en public servicemen kan inte köpas och följer inte vinst- och vinstlogiken. All vinst återinvesteras för att utveckla och förbättra företaget och applikationen. En stor skillnad jämfört med Facebookgruppen som med Facebook, Messenger, Instagram och WhatsApp har tjänat nästan 20 miljarder dollar på annonsering. Detta var först under tredje kvartalet förra året.

Det enda hindret att övervinna nu är ankomsten av SMS 2.0 med Google Messages som kan slå ut alla dessa applikationer.

Relaterade Artiklar

Back to top button