Signal: meddelandeappen som utmanar Whatsapp och Telegram

Om ditt val av krypterad meddelandeapp är ett problem däremellan Signal, Telegram och WhatsApp, slösa inte tid med något annat än Signal. Det handlar inte om vilken som har snyggare funktioner, fler ringklockor och visselpipor eller är bekvämare att använda – det är rent Integritet. Om det är det du letar efter, inget slår Signal.

All information om denna säkra meddelandeapp

Vid det här laget vet du förmodligen redan vad som hände. Den 7 januari, i en tweet hörd över hela världen, teknikmagnaten Elon Musk fortsatte sin fejd med Facebook genom att hävda att folk lämnar sin WhatsApp-budbärare och använder Signal istället.

Twitters vd Jack Dorsey retweetade sitt samtal. Ungefär samtidigt stängdes Parlers sociala nätverk ner efter attackerna mot Capitolium, då politiska bojkottare flydde från Facebook och Twitter. Det var den perfekta stormen: sedan dess har antalet nya användare på Signal och Telegram ökat med tiotals miljoner.

Chocken återuppväckte också säkerhets- och integritetskontrollerna på meddelandeappar mer allmänt. Bland de tre för närvarande dominerande nedladdningsnumren finns det några gemensamma drag. Alla tre är mobilappar tillgängliga i Play Store och App Store som stöder plattformsoberoende meddelanden, har gruppchattfunktioner, erbjuder multifaktorautentisering och kan användas för att dela filer och foton. Alla ger kryptering för SMS, röst- och videosamtal.

Signal, Telegram och WhatsApp använder alla end-to-end-kryptering i delar av sin app, vilket innebär att om en extern part fångar upp dina texter så ska de vara krypterade och oläsbara.

Relaterade Artiklar

Back to top button