Signal: kan införandet av kryptobetalningar i slutändan skada grunden?

Signal © Eliseu Geisler / Shutterstock.com

För åtta månader sedan, den krypterade meddelandetjänsten Signal meddelade att dess användare kunde göra transaktioner med krypto MobileCoin. Inom företaget självt undrar man över den amerikanska tillsynsmyndighetens reaktion, som omedelbart drar en parallell mellan krypterad meddelandehantering, kryptovaluta och olaglig verksamhet.

Efter en testfas har betaltjänsten nu varit tillgänglig över hela världen sedan november.

Risker för kriminell aktivitet på Signalplattformen

“Jag vill ha en värld där du inte bara kan vara säker på din integritet när du pratar med din terapeut på Signal, utan också har möjligheten att betala för det via meddelanden. »

Så säger Moxie Marlinspike, grundare av Signal, om att implementera kryptotransaktioner på meddelanden. Varför MobileCoin snarare än en annan valuta? Eftersom dess koldioxidavtryck är negativt och det är väldigt snabbt och framför allt ospårbart.

Denna integrering gjordes dock relativt diskretion, och gick igenom en testfas i USA. Signal ville inte göra något tillkännagivande av rädsla för att den amerikanska tillsynsmyndigheten skulle komma och sticka näsan i deras affärer. Nyligen har MobileCoin noterat en massiv användning av sin valuta, särskilt tack vare Signal, ökande från några dussin transaktioner per dag till hundratusentals.

Målet med MobileCoin är att göra betalningar lika anonyma som kontantbetalningar. Finansmyndigheternas främsta rädsla är att låta Signalanvändare betala för olaglig verksamhet, som att köpa droger, penningtvätt eller människohandel.

Förordning: vem vill ha skalet med krypterad meddelanden?

Andra budtjänster har redan övervägt kryptobetalningslösningar. Vi tänker särskilt på Facebook med Novi. Vad skiljer Signal från teknikjätten? Detta är helt krypterade meddelanden som garanterar dig fullständig integritet. Genom att integrera denna typ av funktion placerar Signal sig automatiskt under regulatorns radar.

Det första tillägget av den amerikanska konstitutionen garanterar inte skyddet av transaktionernas anonymitet alls, och det är därför finansiella myndigheter är mycket intresserade av att dessa tjänster tillämpar mycket stränga sanktioner.

För nu kan framtiden för krypterad meddelandehantering i kryptovalutor vara komplicerad, särskilt om den krockar med den amerikanska regeringens intressen.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button