Signal avslöjar annonsmekanismen och Facebook blockerar den: för mycket transparens

Facebook Och Signal de står i strid. För några minuter sedan tystnade den kaliforniska jätten meddelandeappens konto för innehåll som anses “för transparent”. Men i vad, exakt?

De annonser designad av Signal hade avsikten att avslöja för användarna hur företag kan använda data som samlas in av Facebook för att visa oss dina annonser.

Låt oss ta ett steg tillbaka. Det är ingen nyhet att Facebook tjäna pengar tack vare den information som användarna själva tillhandahåller via det sociala nätverket. Dessa uppgifter är hämtade från vad vi bestämmer oss för att dela på vår vägg: vilka vi är, den datum av vår födelsedag, den utbildningsgradsidorna vi följer, dvs innehåll som vi bestämmer oss för posta. Till denna redan extremt stora mängd information läggs andra som kommer ifrån sökningar och från interaktioner vi utför: lämna också en tycka om o att kommentera ett inlägg är användbar information för Facebook om vårt intressen.

När ett företag landar på Facebook eller Instagram och bestämmer sig för att skapa några sponsrade annonser (verklig reklam), kan utnyttja data som samlas in av Facebook för att visas för en specifik användarbas. Till exempel, det nya albumet av en hårdrocksgrupp det kommer säkert att vara av intresse för dem som har gillat eller interagerat med sidor som handlar om hårdrock (artister, sångare, djupsidor). Det kanske istället inte intressera till vem det interagerar med klassiska musiker. På det här sättet, investeringen är bättre riktad och lyckas träffa den målgrupp som verkligen skulle kunna vara intresserad av produkten.

Vad som dock inte var känt var detaljnivå av den information som finns tillgänglig för företag för skapa skräddarsydda sådana. Och Signal avslöjade det i sina annonser, vilket medförde blockeringen av kontot som drivs av Facebook.

Signal blockerad på Instagram, varför företaget Facebook Inc. har beslutat att vidta åtgärder

Felet i Signal, en meddelandeapp ägnad åt maximalt integritetsskydd av användare – vi pratade om det här – skulle därför bestå i att ha avtäckt Pandoras ask. Hur? Genom att avslöja för användarna hur mycket Facebook-information känner till och säljer till företag att optimera sina reklamkampanjer.

Signal har skapat annonser för att förklara för användarna eftersom annonsen visades för dem. Till exempel, på en av bilderna från den officiella bloggen står det: “Du ser den här annonsen för att du är en lärare, men framför allt är du av tecknet Lejon (är singel). Den här annonsen har upptäckt din plats för att veta att du befinner dig Flyga. Gillar du att stödja sketchkomedioch den här annonsen tror att du gillar att göra det drag queen“.

Information exakt, detaljerad och entydig anpassad för användaren som läser annonsen. Så vitt folk vet att Facebook använder deras data har de ofta ingen aning om hur den faktiskt används och detaljnivån på informationen som säljs till företag, så att de har en exakt överblick över användarna och kan exakt välja sitt mål.

Facebook ansåg dock dessa annonser “för transparent”Och förbehållit sig rätten att blockera Signalkontot för att förhindra att de visas.

Relaterade Artiklar

Back to top button