Signal är en hit i Frankrike och runt om i världen efter kontroversen om WhatsApp

Signallogo © © Signal

Under impulsen av Elon Musk eller Edward Snowden byter fler och fler användare till Signal att ersätta WhatsApp. L’app för snabbmeddelanden är nu nummer 1 i nedladdningar från Play Store i Frankrike.

WhatsApp kan mycket väl försvara sig genom att hävda att ingen förändring av policyn för utbyte av personuppgifter med Facebook kommer att ske i Europa, användarnas förtroende försvagas. Och det är hans rival Signal som gynnas.

Läs också:
Signalmeddelandeapp rullar ut krypterade gruppvideosamtal

Signal nummer 1 i Play Butik i Frankrike

De senaste dagarna har Signal varit en hit i många länder, och till och med blivit nummer 1 av de mest nedladdade applikationerna på Android Play Store i Frankrike, Tyskland, Libanon, USA och Storbritannien. På andra plats hittar vi regelbundet Telegram, en annan alternativ applikation för snabbmeddelanden. Signal nådde också topp 3 nedladdningar i länder med stor befolkning, som Brasilien och Indien.

Och av goda skäl erbjuder Signal end-to-end-krypteringsteknologi med öppen källkod. Vi kan då lita mer på applikationen eftersom det är svårare att dölja dolda funktioner i det här fallet. Signal studeras också noga av säkerhetsforskare: möjliga buggar, säkerhetsbrister och sårbarheter kan därmed snabbt identifieras. Slutligen samlar Signal inte in någon metadata eller personlig information från sina användare, vilket garanterar sann anonymitet.

Läs också:
Elon Musk ger Signal ett lyft över den nya WhatsApp-policyn

Elon Musk och Edward Snowden som supportrar

Applikationen drar nu nytta av den dåliga publiciteten av WhatsApp och Facebook, samt stödet från två mycket populära personligheter kopplade till teknikvärlden: Elon Musk och Edward Snowden.

Tesla-chefen har verkligen tipsat sina följare på Twitter att byta till Signal. Edward Snowden själv godkände tjänsten och svarade på en användare av sociala nätverk som ” ser ingen anledning att lita på Signal.” att han själv använder den varje dag och fortfarande lever; ett argument som kan slå hem.

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button