Shopping snart på Pinterest? PayPal i diskussion för förvärvet av plattformen

PayPal

En vecka efter tillkännagivandet av avgång medgrundare av Pinterest
fotodelningsplattformen verkar segla mot nya horisonter och är i förhandlingar med en teknikjätte för att stärka sina e-handelsönskningar.

Det sociala nätverket med cirka 380 miljoner aktiva användare per månad kunde köpas av PayPal för 44 miljarder dollar.

Pinterest kommer snart att förvärvas av PayPal?

Den amerikanska gruppen PayPal skulle snart anlända till de sociala nätverkens värld. Enligt källorna till sajten Bloomberg, är onlinebetalningsplattformen i förhandlingar om att köpa Pinterest. De två grupperna skulle ha nämnt ett anskaffningspris på 70 dollar per aktie, vilket skulle värdera fotodelningsplattformen till cirka 44 miljarder dollar om vi tar hänsyn till alla värdepapper i omlopp. PayPal erbjöd också en premie på 26 % över tisdagens stängningskurs.

Redan på väg mot e-handel letar Pinterest efter sätt att förbättra intäktsgenereringen av sitt innehåll och har tillkännagett en rad nya funktioner för att göra det lättare för kreatörer att sälja produkter för detta ändamål. Monetarisering och onlinebetalning kan då utgöra en knutpunkt mellan de två amerikanska jättarna. Speciellt eftersom PayPal siktar på att bli en allt-i-ett-applikation genom att ge användare tillgång till flera tjänster på samma plattform. Att köpa Pinterest skulle vara ett stort steg i den riktningen.

Pinterests börs exploderar

Detta skulle också vara ett bra tillfälle att förhandla eftersom Pinterest inte är i sitt bästa skick. Liksom många andra sociala nätverk har plattformen upplevt en boom tack vare pandemin som låter den samla 454 miljoner aktiva användare, när den är som bäst, men den har inte kunnat behålla dem. Nu hävdar det 380 miljoner för närvarande aktiva användare, en förlust som anses vara en besvikelse av aktiemarknaden och marknaden, som inte har skonat den.

Men avslöjanden av Bloomberg gav ytterligare impulser till Pinterest-aktier som hoppade så mycket som 18% i session på onsdagen. PayPals å andra sidan föll med cirka 3,5 %. Om förhandlingarna mellan de två jättarna bara är i början och förvärvet kan överges under tiden, kommer börsrörelserna att fortsätta i väntan på en konformation.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button