Shopping i 3D, annonser på YouTube Shorts… De senaste marknadsföringsmeddelandena från Google

Google Marketing Live © Google

Sedan San Francisco har Google presenterat flera nya funktioner som kommer att hjälpa till att forma framtiden för digital marknadsföring, både för allmänheten och för proffs.

Med mer än en miljard konsumenter som vänder sig till Google och YouTube-sökningar varje dag för att hjälpa dem med sina köpbeslut, är behovet av innovation konstant. För att förbättra shoppingupplevelsen och göra den både mer naturlig och intuitiv har Google just denna tisdag, vid sidan av ett evenemang i Kalifornien, presenterat en serie nya funktioner. Jättens mål? Återuppfinna framtiden för sökmotormarknadsföring och YouTube.

Fall för dina nästa kläder i 3D

Ankomsten av annonser på YouTube Shorts var i rutan, och det har nu bekräftats av Google. Från och med idag kommer kortformade YouTube-videor, som genererar nästan 30 miljarder visningar varje dag, att vara tillgängliga för action- och appvideokampanjer. Målet är att inspirera användare att agera på ett företag, tjänst eller produkt, allt genom video.

När de gradvis rullar ut globalt lovar Google redan att senare i år kommer annonsörer att kunna koppla sitt produktflöde till sina kampanjer, vilket gör YouTube Shorts-videoannonser mer köpbara.

Mountain View-företaget indikerar att snart kommer handlare att kunna presentera sina produkter i 3D och augmented reality, direkt på Googles sökmotor. Potentiella konsumenter kommer därmed enkelt att kunna visualisera de riktade produkterna i sina utrymmen, såsom sitt vardagsrum. Detta gör att du kan ha en ganska tydlig uppfattning om hur den här lilla fåtöljen som du har fallit för, till exempel, skulle kunna se ut.

Google Shopping 3D © Google

Användare kommer snart att ha mer kontroll över sin integritet

Tanken med företaget är också att låta annonsörer sända mer visuella Shopping-annonser. Och Google lovar, mycket öppet, att presentera dessa annonser som annonser, för att inte förvirra användarna. Vi inbillar oss självklart att kläderna kommer att framhävas särskilt av märkena.

Google Shopping

Senare i år kommer Google att göra en innovation som kallas My Ad Center tillgänglig för sina användare. Den här modulen, som kommer att vara tillgänglig för alla, kommer att erbjuda användare möjligheten att ha kontroll över sin integritet och sin webbsurfning.

Mitt annonscenter © Google

I synnerhet kommer de att kunna välja vilka typer av annonser de vill se mer eller mindre av, och även konfigurera de uppgifter som annonserna som visas på Sök, Discover och YouTube är baserade på.

Om samma ämne:
Google lyfter på slöjan för sin moderering av intäktsgenererade annonser och innehåll

Relaterade Artiklar

Back to top button