ShiftCam ProGrip: ett grepp för (nästan) allt

ProGrip © © ShiftCam

Även om han har blivit denkamera mest populära i världen, smart telefon förblir anmärkningsvärt olämplig för detta ändamål. För att råda bot på detta presenterar ShiftCam ProGrip, ett mycket mer användbart tillbehör än du kanske tror.

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

Om det är något du inte kan ta bort från gamla bra SLR-kameror så är det användarvänligheten som deras grepp ger. Detta ergonomiska handtag, täckt med ett halkfritt material, säkerställer ett utmärkt grepp.

Och det var precis vad ShiftCam ville återskapa med ProGrip… Och för att säkerställa att amatörfotografer skulle vara känsliga för dess charm, initierade startupen en Kickstarter crowdfunding-kampanj i juni 2020 för ett belopp på $50 000. 24 timmar efter lanseringen samlade kampanjen in över $127 000 och inom 60 dagar hade ShiftCam samlat ihop över $700 000!

Universalgrepp

Denna entusiasm förklaras av den universella aspekten av ProGrip. Tillbehöret kan användas med vilken smartphone som helst, dess klämmekanism gör att den kan anpassas till både stora och små modeller (bredd mellan 58 och 90 mm, skal ingår). Den enda lilla begränsningen är behovet av att gå igenom en Bluetooth-anslutning för att upprätta länken mellan avtryckaren på handtaget och smarttelefonen.

ProGrip © © ShiftCam

ProGrip erbjuder också intressanta ytterligare funktioner. En roterande mekanism möjliggör till exempel växling mellan stående och liggande positioner, utan att behöva flytta smarttelefonen; Selfie- och berättelseälskare kommer att uppskatta det. Vi noterar också närvaron av en standardtråd som gör att enheten kan fästas på ett stativ och ett 6 400 mAh batteri som tillåter trådlös laddning av alla kompatibla smartphones (Qi-protokoll).

Din är inte? Inga problem: du kan fortfarande dra nytta av batteriet via en kabel. I det här fallet stöds snabbladdning upp till 18 watt medan den förblir begränsad till 10 watt genom induktion (kompatibilitet med strömförsörjning i båda fallen). Slutligen förblir samtidig laddning av en enhet möjlig via tråd.

startpaket

Utöver komforten under fotografering kan ProGrip förvandlas till en traditionell bas. Handtaget, viktat av det integrerade batteriet, gör det möjligt att placera den på en plan yta. Vid behov kan den roterande klämman användas för att ändra dess orientering för att bekvämt se videor.

ProGrip © © ShiftCam

ShiftCam erbjuder sin ProGrip i två versioner. Den första, som säljs för $119, inkluderar bara enheten och laddningskabeln. Starter Kit-utgåvan är enligt vår mening mycket mer intressant. För ytterligare $30 lägger hon till en handledsrem, en hård bärväska och en varma sko för att fästa LED-belysning.

Smart och väldigt genomtänkt, ProGrip förförde oss så fort det dök upp på Kickstarter. Det är nu en del av vardagen för författaren till dessa rader, som inte har ångrat sin investering en sekund!

Hitta ProGrip på ShiftCam-webbplatsen

Eller…

Handtag för smartphones är mindre och mindre sällsynta, men ofta reserverade för Apple iPhones. Detta är till exempel fallet med den mycket lovande Fjorden, som just nu är på förbeställning. Batterifri, drivs av ett batteri, den har avancerade mekaniska kontroller och en dedikerad app.

Hitta vårt urval av adventskalendern!

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda intresse för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

  • Vi kände till konsolerna retrogaming handhållen, men ännu inte “nyckelringkonsoler”. Detta är dock idén med FunKey S, som kan efterlikna en Playstation eller en Nintendo 64!
  • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlöst utnyttja akustisk otoemission.
  • Att designa och programmera din egen robot har aldrig varit så enkelt och roligt som med ClicBot. Allt utan att skriva en enda kodrad!
  • Det är nu möjligt att njuta av Pixel Art med lätthet med Pixoo Max från Divoom.
  • insta360 Go 2 är den minsta och lättaste actionkameran som finns och har fortfarande exceptionell stabilisering.
  • Fujifilms Instax Link Wide skriver ut foton, men istället för att använda bläck och papper avleder den skickligt gammal gammal film.
  • Vad ska man göra med en högteknologisk produkt ur drift? Återvinn det till ett verk att hänga på väggen såklart! Detta är vad Grid Studio erbjuder med sina originalkompositioner.
  • Tillverkade med passion av två pusselälskare, Silver City pusselboxarna från NKD Puzzle är värda en omväg.
  • Designad för sportbruk, Aeropex från Aftershokz drar fördel av egenskaperna hos benledning för att överföra ett mycket korrekt ljud.

Relaterade Artiklar

Back to top button