SharpApp låter dig styra dina sekretessinställningar i Windows 10

sharpapp är ett gratis bärbart verktyg baserat på motorn Windows PowerShell och skriptfiler. Det kan användas effektivt för att inaktivera Windows 10-telemetrifunktioner, ta bort förinstallerade appar och automatisera vissa andra uppgifter.

sharpapp låter dig hantera Windows 10-telemetri

Kort om egenskaperna

 • Polerat flera aspekter av användargränssnittet.
 • Optimerade grundläggande sekretessmallar
 • Optimerad support Unicode i skriptkonsolen.
 • Flera mindre buggfixar
 • Flera stabilitetsförbättringar
 • Flera mindre buggfixar
 • (Tillagt)I release Lagt till kodnamn Hefaistos.

Den kostnadsfria appen har ett rent, instrumentpanelliknande gränssnitt. Detta gör att du omedelbart kommer åt ett av de fem huvudsakliga intresseområdena. Detta inkluderar-

 1. Fönster
 2. Program
 3. telemetri
 4. Installera
 5. Scenarier

Låt oss utforska hans roll.

1]Windows

I det här avsnittet kan du välja en sida sekretessmallar. (Sekretessmallar) Mallsidan innehåller följande mallar:

 • Startmall(Nybörjarmall) – med ett namn basicprivacytemplate.ps1 , denna mall är installerad som standard. Det rekommenderas att köra det efter varje installation Windows eller större uppdateringar. Utöver skriptet ovan har mallen en andra skriptfil som heter appsPrivacyTemplate.ps1 för att hantera och inaktivera telemetritjänster. Detta är dock valfritt. På så sätt kan du köra den när det behövs.
 • förlängt(Avancerat) är ett interaktivt skript som låter dig ta bort oönskade och sponsrade appar Windows 10 och skydda din integritet genom att stänga av insamlingen Windows-data(Windows Data) . Skriptet ger dig också val med tips medan du kör så att du kan välja vad skriptet gör.
 • Tyst mönster(Tyst mall ) är en viktig mall som hjälper dig att lasta av Windows 10 genom att ändra vissa inställningar i operativsystemet. Den inaktiverar också OneDrive och Windows Defender(Windows Defender). Dess samling innehåller huvudsakligen 6 skript som kan konfigureras för att köras utan användarinteraktion.

De hjälper till att förhindra insamling av data om dina aktiviteter. Se till att läsa den korta beskrivningen av var och en och installera den som fungerar för dig.

2]Tillämpningar

SharpApp låter dig hantera Windows 10-telemetri

Den tar bort de förinstallerade apparna som följer med Windows 10 . Markera bara rutan bredvid installerade program. Klicka på knappen Radera(Ta bort) ” finns längst ner för att ta bort applikationer.

Alternativt kan du kontrollera ” Välj alla applikationer(Välj alla appar)” och avmarkera sedan de appar du vill behålla. Valda applikationer(Appar) kommer att raderas när du klickar på ” Radera(Ta bort)”.

3]Telemetri

Blockerar en IP-adress telemetri(Telemetri) . Bara(Helt enkelt) ange ett namn hosta(Värdnamn), IP-adress och klicka på ” Lägg till(Lägg till)” för att blockera värdnamnet.

4]Installera

Som namnet antyder låter det här objektet dig skapa installationsprogram för olika programpaket, från gratisprogram till antivirusprogram.

5]Scenarier

Inaktiverar enkelt eller låter dig hantera telemetritjänster. Den visar 2 fönster –

 • Konsol och
 • Utgång.

I konsolen(Konsol) kan du välja önskat skript. För att göra detta, gå till ” Scenarier(Skript) » > välj önskat skript från rullgardinsmenyn. Du kan lägga till fler skript om du vill genom att klicka på ” Lägg till fler skript.(Lägg till fler skript)

När du har valt, se till att läsa beskrivningen i mallfältet och vad den kommer att göra om den körs. Klicka på knappen Kör skript”.(Kör skript)

Efter körning kommer du att se resultaten i utdatafönstret och ett meddelande om att skriptet kördes framgångsrikt.

För att söka efter uppdateringar kan du gå till ” inställningar(Inställningar) » (visas som tre horisontella punkter). Den senaste versionen som är tillgänglig för närvarande är SharpApp 0.23.0 (stabil).

Sammanfattningsvis kan vi säga det sharpapp sparar dig besväret med att ladda ner och konfigurera appar som hjälper dig att förbättra din integritet och säkerhet.

Det är viktigt att notera här att utvecklaren rekommenderar att dessa skript körs efter en ren installation. Windows 10 för att säkerställa ditt system Windows 10 ingen skadlig programvara eller oönskade applikationer kom in.

Till sist, sharpapp tar lite plats (storleken är bara ca 322 KB och kräver ingen installation). Applikationen är helt gratis att använda (både personlig och kommersiell).

För att lära dig mer om appen och ladda ner den senaste stabila versionen, besök dess Github-sida (Github-sida) .

sharpapp är ett gratis bärbart verktyg som bygger på Windows PowerShell-motorn och skriptfiler. Det kan effektivt användas för att inaktivera Windows 10-telemetrifunktioner, avinstallera förinstallerade appar och automatisera vissa andra uppgifter.

SharpApp låter dig styra Windows 10 Telemetri

Funktioner i ett nötskal

 • Polerat flera UI-aspekter
 • Optimerade grundläggande sekretessmallar
 • Optimerat Unicode-stöd i skriptkonsolen
 • Flera mindre buggfixar
 • Flera stabilitetsförbättringar
 • Flera mindre buggfixar
 • Lade till kodnamn Hephaestus för att släppa

Freeware-appen visar ett rent gränssnitt utformat som en instrumentpanel. Det ger dig tillgång till ett av de fem stora intresseområdena direkt. Dessa inkluderar

 1. Windows
 2. Appar
 3. telemetri
 4. Installera
 5. Skript

Låt oss utforska dess roll.

1]Windows

Det här avsnittet låter dig välja en sida med Sekretessmallar. Mallsidan innehåller följande mallar –

 • Nybörjare mall – med namnet , denna mall är installerad som standard. Det rekommenderas att köra det efter varje Windows-installation eller större uppdateringar. Utöver skriptet ovan har mallen en andra skriptfil som heter appsPrivacyTemplate.ps1 för att kontrollera och inaktivera telemetritjänster. Detta är dock valfritt. Så du kan köra den när det behövs.
 • Avancerad – Det är ett interaktivt skript som låter dig ta bort oönskade och sponsrade Windows 10-appar och skydda din integritet genom att stänga av Windows Datainsamling. Skriptet ger dig också val med uppmaningarna när det körs så att du kan göra valen av vad skriptet gör.
 • Tyst mall – Det här är en viktig mall som hjälper dig att tömma Windows 10 genom att justera vissa inställningar i operativsystemet. Det inaktiverar också OneDrive och Windows Defender. Dess samling innehåller huvudsakligen 6 skript som kan konfigureras för att köras utan användarinteraktion.

De hjälper till att förhindra datainsamling om din aktivitet. Se till att läsa den korta beskrivningen på var och en av dem och installera den som fungerar i ditt fall.

2]Appar

SharpApp låter dig styra Windows 10 Telemetri

Den tar bort förinstallerade appar, levererade med Windows 10. Markera bara rutan mot de installerade apparna. Tryck på knappen ” längst ner för att ta bort applikationerna.

Ett alternativ till detta kan du markera rutan ” och sedan avmarkera de appar du vill behålla. Valda appar kommer att tas bort när du trycker på knappen ”.

3]Telemetri

Blockerar IP-adressen för telemetri. Ange helt enkelt värdnamnet, IP-adressen och tryck på knappen ” för att blockera värdnamnet.

4]Installera

Som namnet antyder låter detta element dig skapa ett installationsprogram för olika programvarupaket, allt från gratisprogram till antivirusprogram.

5]Skript

Inaktiverar enkelt eller låter dig styra telemetritjänster. Den visar 2 fönster –

Konsolen är där du kan välja önskat skript. För detta, gå till fliken Skript > välj önskat skript från rullgardinsmenyn. Du kan lägga till fler skript om du vill genom att klicka på länken ”.

När du har valt, se till att läsa beskrivningen i mallrutan och vad den kommer att göra om den körs. Tryck på ”knappen.

När det körs ser du resultaten i utdatarutan och med ett meddelande om att skriptet kördes framgångsrikt.

För att söka efter uppdateringar kan du komma åt knappen ” (synlig som 3 horisontella punkter). Den senaste versionen som är tillgänglig för närvarande är SharpApp 0.23.0 (stabil).

Sammanfattningsvis kan vi säga att SharpApp besparar dig besväret med att hitta nedladdnings- och konfigureringsappar som hjälper dig att öka din integritet och säkerhet.

Det är viktigt att nämna här att utvecklaren rekommenderar att du kör dessa skript efter en ren installation av Windows 10 för att se till att inga bloatware eller oönskade appar tar sig in i ditt Windows 10-system.

Slutligen har SharpApp ett litet fotavtryck (storleken är bara cirka 322 KB och kräver ingen installation). Appen är helt gratis att använda (personlig såväl som kommersiell).

För att veta mer om appen och ladda ner den senaste stabila versionen, besök dess Github-sida.

Relaterade Artiklar

Back to top button