Shadow arbetar med migreringen av 2016 års Boost-erbjudanden, bland annat.

Shadow logotyp

Nyligen förvärvades av HubiC, ett dotterbolag till OVH, den namngivna molntjänsten Skugga äntligen prata om framtiden.

Fortfarande fast i sina maskintillgänglighetsproblem ger Shadow-företaget hopp till sina kunder.

En start på flytt sedan 2021

Alla som någonsin har velat prenumerera på Shadow-molntjänsten, för att arbeta eller spela samtidigt som de drar nytta av kraften i molnet och de maskiner som gjorts tillgängliga, har ställts inför ett problem: väntetiden. Om det för närvarande bara tar mycket mindre än en dag att dra nytta av det efter att ha registrerats, var det vid den tidpunkten nödvändigt att vänta flera månader.

Och det skadade uppenbarligen bilden av Shadow, som ändå bjuder på intressanta och hyllade föreställningar. Sedan september och tack vare HubiCs övertagande har företaget gått i överväxel och lagt till inte mindre än 5 000 maskiner till sin tjänst.

Skuggerbjudande © Shadow

Men problemen finns fortfarande och det största är förmodligen detta: 100 000 kunder har fortfarande fastnat på en åldrande konfiguration daterad 2016, det vill säga en GeForce 1080, 12 GB RAM, 256 GB SSD-lagring och 4-kärnig processor. Och för 29,99 €/månad blir det dyrt i längden.

Nya erbjudanden från 2022

För att kompensera för denna åldrande hårdvara kommer Shadow att introducera två nya erbjudanden från 2022. Det första är ett “Performance”-erbjudande som därför kommer att använda nyare grafikkort, det verkar RTX 3070 eller motsvarande på AMD-sidan. Därefter kommer detta erbjudande att ersätta nuvarande Boost (helt enkelt kallat Shadow under en tid) och ett nytt Performance-erbjudande kommer att ta över, med ännu mer uppdaterad hårdvara. Företagets mål är att sätta stopp för GTX 1080s till 2024.

Två frågor uppstår dock. Den första gäller den nuvarande marknaden för grafikkort som vi alla känner till, plågad av en aldrig tidigare skådad brist. Det är oklart när vi kommer att kunna hämta kort igen utan problem, och situationen är inte annorlunda för Shadow: kommer teamen att kunna växla upp i tid?

Slutligen finns det fortfarande en viss otydlighet när det gäller priset som tillämpas av Shadow. Vi vet ännu inte om nuvarande kunder kommer att bli ombedda att lägga händerna på plånboken för att byta från Boost-erbjudandet till Performance, eller om migreringen till det nya erbjudandet först kommer att reserveras för nykomlingar.

Källa: Shadow (via Twitch)

Relaterade Artiklar

Back to top button