SFR lanserar “Smart WIFI”, dess repeater kompatibel med SFR Box 8 i Wi-Fi 6

SFR Smart Wi-Fi repeater © SFR

Operatören SFR lanserar sin nya repeaters Smart WIFI, för att säkerställa ännu bättre Wi-Fi 6-täckning av märkets senaste tillskott.

För snart två år sedan slog SFR till hårt genom att avslöja den första Wi-Fi 6-boxen på marknaden, SFR Box 8, med teknologi som möjliggör bättre trådlösa hastigheter och optimerad hemtäckning. Sedan dess tenderar modet lite i taget, med vissa konkurrerande operatörer, som Free till exempel, att marknadsföra sin egen repeater. SFR åtgärdar äntligen denna brist genom att tillkännage marknadsföringen av sin Smart WIFI repeater från den 13 april.

Läs också:
SFR FTTH omvandlas, efter förvärvet av Covage, och blir “Xp Fibre”

En uthyrningsbar repeater för 3 euro per månad

Operatören har förstått att dess kunder som bor i stora byggnader, flervåningshus eller lägenheter eller hus med mycket tjocka väggar kan få nya anslutningsbehov, inför ibland felaktigt Wi-Fi. Det var här idén att erbjuda prenumeranter en hemrepeater naturligt dök upp.

Smart WIFI-repeatern har fördelen av att automatiskt koppla alla enheter i hemmet till bästa Wi-Fi-frekvens, och bibehålla bästa möjliga hastighet och lägsta latens i alla rum i huset, utan rädsla för störningar som kvartersstörningar.

SFR annonserar en box tillgänglig från och med den 13 april 2021 för alla nya Fiber-kunder som prenumererar på ett SFR Box 8-erbjudande. Detta är självklart inte gratis, repeatern finns tillgänglig, utan förpliktelse förstås, men mot en hyreskostnad på 3 euro per månad och per repeater, inom gränsen för två repeatrar.

Läs också:
Free kräver nästan 1,5 miljarder euro från Orange och Bouygues när det gäller subventionerade smartphones

Tillgänglighet som gradvis kommer att utökas till alla innehavare av en SFR Box 8

I början är det bara nya fiberkunder som skaffar en SFR Box 8 som kommer att kunna dra nytta av Wi-Fi 6-repeatern om de så önskar. Men operatören säger att tillgängligheten för enheten kommer att utökas, ” under de kommande veckorna », till alla SFR Box 8 Fiber-kunder, men även THD och ADSL. ” SFR Box 8 TV kommer också att utvecklas med en SFR-innovation på den franska marknaden genom att integrera en Wi-Fi-repeaterfunktion, för ännu större täckning. “, berättar företaget.

Samtidigt kommer operatören att uppdatera SFR & Me-applikationen för att optimera hanteringen av Wi-Fi-hemnätverket.

Här, för att komplettera de tekniska egenskaperna hos SFR Smart WIFI-repeatern, med två välkomna Ethernet-portar:

SFR Smart Wi-Fi-repeateregenskaper © SFR

Relaterade Artiklar

Back to top button