SFR FTTH omvandlas, efter förvärvet av Covage, och blir “Xp Fibre”

Optisk fiber © shutterstock.com

Xp Fibre, som kombinerar tillgångarna från SFR FTTH och Covage, blir den ledande oberoende infrastrukturoperatören i Frankrike, med en flotta på 7 miljoner fiberoptiska uttag.

I november förra året validerade Europeiska kommissionen övertagandet av grossistoperatören Covage av SFR FTTH, grossistdotterbolaget till Altice France dedikerat till utvecklingen av fiberoptik. Synergierna är mycket verkliga sedan SFR FTTH tisdagen den 30 mars meddelade att de bytt namn. Från och med nu kommer företaget att heta Xp Fibre, vilket har fördelen av att inte längre få potentiella kunder att blanda ihop företaget som har blivit den ledande oberoende infrastrukturoperatören i Frankrike och en av de största i Europa, med moderbolagets flaggskepp företag, teleoperatören SFR.

Läs också:
Free kräver nästan 1,5 miljarder euro från Orange och Bouygues när det gäller subventionerade smartphones

7 miljoner FttH-uttag, och ett övertagande som användes väl

Xp Fiber är därför född med en stor flotta på 7 miljoner fiberoptiska uttag. Detta inkluderar 24 Public Initiative Networks (RIP), som drivs under public service-delegationer (DSP); fem AMEL-zoner och två proprietära nätverk; samt 2,6 miljoner tagna i AMII-områden.

Områden AMII AMEL RIP Clubic © Clubic

Rollen för Xp Fiber förblir i stort sett densamma som för SFR FTTH, nämligen utbyggnaden av nätverket, men också driften och marknadsföringen av sockets antingen direkt eller genom offentliga partnerskap, beroende på vilka områden som ska utrustas.

I detalj, och nu när du har olika detaljer tillgängliga på de olika zonerna (det måste inses att det snabbt kan vara svårt att hitta runt), hade SFR FTTH redan 5,5 miljoner uttag över hela det nationella territoriet, i synnerhet genom 16 public service-delegationer, tre AMEL-zoner och AMII-zonen. Med förvärvet av Covage har Xp Fiber ytterligare åtta DSP:er och fyra proprietära nätverk (inklusive två AMEL).

Läs också:
Öppna 5G-sajter: Gratis översvämningar Frankrike, Orange fokuserar på hastigheter

Som infrastrukturoperatör kommer Xp Fiber att göra sitt fibernät tillgängligt för kommersiella operatörer

Var och en av utbyggnadszonerna kommer att dra nytta av ett fiberoptiskt nätverk som är öppet för alla kommersiella operatörer, eftersom man bör komma ihåg att Xp Fiber är en infrastrukturoperatör, precis som Orange, det vill säga att den installerar och finansierar nätverket och sedan hyr sina linjer. Allmänheten, företag, men även lokala myndigheter kommer alla att kunna prenumerera på den accessleverantör de väljer.

Den nya enheten som består av tillgångarna från SFR FTTH och de som är ett resultat av förvärvet av Covage, ger upphov till en ny, ännu mer ambitiös aktör inom fiber för territorierna och till en viktig samtalspartner för kommersiella operatörer. “, kommenterade presidenten för Xp Fiber, Lionel Recorbet.

Liksom SFR FTTH består kapitalet i den nya enheten, Xp Fibre, fortfarande av den kanadensiska fonden OMERS (en av de främsta förmånsbestämda pensionsplanerna i Kanada), Altice France och infrastrukturfonderna i Axa- och Allianz-grupperna. .

Xp Fiber-kort © Xp Fiber

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button