SFR förnyar och lanserar Box 8X, “den kraftfullaste på marknaden” enligt operatören

SFR Box 8X

WiFi 68 Gbit/s… Den nya Box 8X från SFR har allt från en guldklimp, och presterar till och med bättre på ett sätt än Freebox Delta.

SFR presenterade sin nya hembox på tisdagen, släppt från Altice Labs laboratorier. Kallas “SFR Box 8X”, operatörens modem i den röda fyrkanten ser ut som två droppar vatten till sin tidigare utveckling, Box 8 från 2019, fortfarande på marknaden. SFR framhåller sin box som ” den mest kraftfulla på marknaden », och det måste erkännas att denna kvalifikation egentligen inte är stulen.

Upp till 8 Gbit/s och Wi-Fi 6, SFR Box 8X är en fantastisk

Vi förstår snabbt, när vi läser egenskaperna hos Box 8X, att SFR har fokuserat på anslutningshastigheten med sitt nya modem. Första detalj: nedlänkshastigheten, som kan nå 8 Gbit/s delad, enheten fungerar lika bra som Freebox Delta, den enda andra boxen på marknaden som kan nå denna symboliska stapel. 8 Gbit/s är också en nedladdningshastighet fyra gånger snabbare än den för föregående generation, Box 8.

När det gäller uppströmshastigheten kommer den att vara begränsad till 1 Gbit/s. En mycket hög bar, denna gång högre än konkurrenten Free, blockerad vid 700 Mbit/s. Men tack vare det senaste XGS-PON-protokollet har SFR tekniskt sett möjligheten att öka denna upplänkshastighet till 8 Gbit/s.

Andra detalj om hastighet: närvaron av Wi-Fi 6, nu en specialitet av SFR-boxar, operatören har varit den första (sedan Bouygues Telecom sällskap sig) att utrusta ett av sina modem med denna teknik. Det var 2019, redan med Box 8. Om du ansluter flera enheter till Boxen kommer Wi-Fi 6 att låta dig nå en uppströmshastighet på upp till 1 Gbit/s per enhet samtidigt.

Fyra eller till och med fem Ethernet-portar

Designen på Box 8X är jämförbar med den på Box 8, som den är utvecklingen av. Men till skillnad från föregående generation har SFR utrustat Box 8X med fyra Ethernet-portar, istället för två, som var och en kan sända 1 Gbit/s. För att uppnå 8 Gbit/s tillgänglighet har operatören lagt till en femte mycket höghastighets Ethernet-port, som abonnenten kan få på begäran och utan extra kostnad, i form av en SFP-modul, dessutom 10 Gbps-kompatibel.

SFP-modul © SFR

Routern är därför validerad. Men hur är det med den mer interaktiva delen och kundupplevelsen? Avkodaren i SFR Box 8X är helt enkelt densamma som i Box 8. Den integrerar alltså Dolby Vision (4K HDR) och Dolby Atmos-teknologier för bild och ljud, samt röstassistenten ”OK SFR och Alexa, utan måste köpa en smart högtalare från Amazon.

SFR Box 8X baksida

SFR Box 8X erbjuds kunder som är berättigade till XGS-PON-fiber från den 8 februari, till ett pris som liknar det för Box 8, men endast som en del av det avancerade SFR Fibre Power 8-erbjudandet, tillgängligt för 34 euro per månad i 12 månader, därefter 50 euro per månad utöver bindningstiden på 12 månader. Det traditionella SFR Fiber-erbjudandet erbjuder direkt 2019 års modell (Box 8).

SFR Box 8X tariffer

Om samma ämne:
Snabbare än Wi-Fi 6E, Wi-Fi 7 finns redan där, i demonstration

Relaterade Artiklar

Back to top button