SF-författaren Brandon Sanderson slår Kickstarter-rekord för att finansiera 4 mysterieromaner

Brandon Sanderson

Den produktiva science fiction- och fantasyförfattaren Brandon Sanderson har slagit Kickstarters finansieringsrekord för en serie av fyra mysterieböcker på bara tre dagar – en för varje kvartal 2023.

Projektet har redan samlat in mer än 20 gånger det begärda beloppet tack vare en väletablerad fangemenskap som är ivriga att upptäcka detta projekt.

100 000 fans i solen

Brandon Sanderson, särskilt känd för att ha skrivit de tre sista volymerna av Tidens hjul
, har arbetat i två år med ett hemligt projekt med fyra böcker, en för varje kvartal av år 2023. För att lyckas med denna vågade satsning (men inte omöjlig med tanke på hans förmåga att kedjesläpp) bestämde han sig för att tilltala fansen genom att lansera crowdfunding på Kickstarter och ber om en miljon dollar för att han ska kunna publicera dessa mysterieböcker. Uppdraget har redan lyckats sedan beloppet samlades in på bara 35 minuter… När dessa rader skrevs, och med 24 dagar kvar av kampanjen, har mer än 25 miljoner dollar samlats in tack vare mer än 100 000 bidragsgivare.

Det tog bara tre dagar att sätta detta nya världsrekord på Kickstarter, som tidigare innehas av Pebble Time-klockan som lyckades samla in 20 miljoner dollar 2016. Sanderson ska därför inte ha några problem med att släppa sina fyra böcker, som vi fortfarande vet väldigt lite om, förutom att tre av dem kommer att utspela sig i Cosmere-universumet, i helt nya världar.

Källa: Kickstarter
, Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button