Service-public.fr har byggts tillsammans med användarna och presenterar sin nya webbplats

Public Service © © DILA

Sajten service-public.fr, som registrerade mer än 500 miljoner besök 2021, får en makeover inför starten av läsåret 2022.

Enligt formgivarna är det en ” flera månaders projekt », utvecklad i samarbete med användare som kan eller inte är vana vid att utföra administrativa procedurer online.

En helt ny webbplats för service-public.fr!

Webbplattformen service-public.fr är den första ingången för fransmän när det gäller administrativ information. Dessutom, för den här starten av läsåret 2022, utvecklas webbplatsen med implementeringen av en helt ny version, som lovar reviderad och korrigerad ergonomi, för att bättre anpassa sig till användarna.

För att hjälpa användarna att bättre orientera sig på sajten, hitta all administrativ information, tillvägagångssätt eller verktyg de behöver, presenteras nu service-public.fr i form av “events of life”. Allt du behöver göra är att klicka på “Jag flyttar”, “Jag söker jobb” eller till och med “Jag förbereder mig för min pensionering” för att automatiskt guidas till motsvarande avsnitt.

Public Service © © DILA

En enklare, mer tillgänglig, mer inkluderande plattform

Tjänsterna, modellbreven och simulatorerna är tillgängliga och grupperade direkt på de praktiska bladen, vilket möjliggör en förenklad sökning efter tema, i en logik av effektivitet och lättillgänglighet “, indikerar riktningen för juridisk och administrativ information (DILA). Redaktörerna ville permanent respektera stadgan för de viktigaste redaktionella principerna för webbplatsen, nämligen: tydlighet, enkelhet, inkludering.

Den nya webbplatsen betonar således personaliseringen av varje persons upplevelse och ökad tillgänglighet, särskilt med nyckelsteg som anger de olika procedurerna att följa, för att vägleda användaren steg för steg. Den “nya” Service-public.fr byggdes genom workshops organiserade med användare av olika profiler: seniorer, människor i prekära situationer, användare med problem med att förstå det franska språket, etc.

Slutligen är service-public.fr-sidorna automatiskt översatta till engelska och även tillgängliga i ljud tack vare funktionen “Lyssna på sidan”. Enligt DILA: Hela sajten har utvecklats för att göra administrativa procedurer till en enkel och snabb åtgärd “.

Källa: Service-public.fr

Relaterade Artiklar

Back to top button