Servel läcker personlig information om nästan 15 miljoner chilenare

Fram till igår tillät Servel att ladda ner ett dokument med filtillägget .zip har uppgifter om nästan 15 miljoner chilenare och de sista rösterna.

Dokumentet som heter “VW_VOTED_2021MUNI_BDSERVEL__Full_Data-1.zip” innehåller personlig information som RUT, ålder, kön, nationalitet, om du tillhör ett infödd folk eller inteom de är medlem i ett politiskt parti och slutligen om personen röstade eller inte i de senaste valen.

I flera år har Servel varit ansvarig för att hålla denna information hemlig, vilket är anledningen de förstör fysiska dokument i varje val och behåller endast digital information konfidentiellt.

Men vid detta tillfälle avslöjade filtreringen av Servel vilka som var 6 446 845 personer som röstade, och även de 8 453 344 som inte röstade i det senaste valet.

Tidningen Tredje hade tillgång till detta fil med en storlek på cirka 206 MB, och det är okänt sedan när det var tillgängligt för allmänheten. Dessutom, Tredje bekräftar att det inte längre är möjligt att ladda ner den för närvarande, även om referenslänken förblir aktiv och det inte finns någon officiell kommunikation från det offentliga organet.

Med tanke på informationens känslighet för de personer som är militanter från olika partier. Servel kan bryta mot kapitel III: KONSTITUTIONELLA RÄTTIGHETER OCH PLIKTER, som för närvarande beskrivs i vår grundlagvilket anges i artikel 19, nummer 15 att:

(…) lönelistan för dess militanter kommer att registreras i statens valtjänst, som kommer att hålla en reserv av den (…)

REPUBLIKEN CHILES POLITISKA KONSTITUTION.

Källa: The Third

Relaterade Artiklar

Back to top button