Serien vi ser mest fram emot

The Screen Watcher(s) REPLAY 5 2021

Beforeigners, Harley Quinn, The Capture, Lastman och Krigaredet här är (några) av serierna som jag ser mest fram emot de kommande säsongerna av, grupperade i denna nya repris skärmsläckare sommar[s].

I ett sammanhang där utbudet sett till serier aldrig har varit så rikligt, har Screen Watcher[s] föreslår att vara din guide genom årstiderna. Oavsett om det är en gammal serie som nu är kult, en ny hit eller en mer anonym show, kommer den här kolumnen att hjälpa dig att slösa bort din tid bara i gott sällskap.

I sommar kommer din seriekrönika The Screen Watcher[s] ta inte semester. Den fortsätter därför sin säsong 7 som vanligt, med ett nytt avsnitt varje lördag eftermiddag.

Men, efter hundra föreställningar som nämnts på nästan två år, tycktes det oss vara i god smak att också ta en tillbakablick. Varje onsdag i juli och augusti kommer vi därför att erbjuda dig ett urval av fem föreställningar som redan nämnts i våra kolumner, och denna gång grupperas under olika teman.

Som ett eko av det första avsnittet av denna sommarsaga är serierna som valts ut i denna femte repris ofta fortfarande för lite kända. De förtjänar dock att du lutar dig dit medan du väntar på deras nya avsnitt.

Sammanfattning

Förutvarande

Idag erbjuds av Canal+ i Frankrike, Förutvarande har fortfarande inte avslöjat när den tillkännagivna säsong 2 kommer. Den här korta norska serien från HBO Europe förtjänar dock fullt ut att utöka och fortsätta sin märkliga berättelse om tidsmässiga fel genom vilka människor från antiken passerar, för att komma fram till dagens Oslo.

Serien erbjuder ganska skickligt hur vikingar eller förhistoriska män kunde anpassa sig till vårt moderna samhälle. Det väcker också frågan om integrationen (eller inte) av dessa tempo-migranter, för ett relevant resultat som inte saknar originalitet.

Läs hela vår kolumn: Beforeigners: serien som skickligt kombinerar genrer och tider


harley quinn

Säsong 3 avharley quinn önskas. Men denna förväntning skulle äntligen kunna göra det möjligt för den animerade serien att hitta en sändare i Frankrike (låt mig drömma). Liksom i serierna tillägnade den berömda superskurken är det här en fråga om att följa hennes äventyr, efter uppbrottet med Jokern.

Befriad från detta giftiga förhållande och med stöd av sin BFF Poison Ivy, försöker Harley nu bygga upp sin egen tillvaro, i ett härligt offbeat, trashigt och enkelt roligt och avslappnat DC-universum.

Läs hela vår kolumn: Harley Quinn: en blodig och njutbar frigörelse


The Capture

BBC kommer helt klart att ha tagit sin tid innan de tillkännager en säsong 2 kl The Capture, och jag känner att jag har väntat på det i 10 år (två, faktiskt). Utgivningsdatumet väntar fortfarande.

En mycket smart och intensiv kort engelsk thriller om bildmanipulation och massövervakning, programmet bar mig från början till slut och jag kan inte vänta på att se vart de nya avsnitten tar vägen, eller hur? Gå över till Canal+ för att komma ikapp denna föga kända och ändå otroliga show.

Läs hela vår kolumn: The Capture: fly, you are being filmed


Sista man

Tillkännagivandet av en säsong 2 kl Sista man var definitivt en (stor) överraskning. Förväntad 2021 på France Television kommer denna nya batch att anta ett mer klassiskt format med sex 45-minutersavsnitt och bör utforska livet för en karaktär åt gången.

För de som inte är medvetna om vad som är Sista man, detta är prequel till serien med samma namn. Båda rekommenderas varmt, speciellt om du gillar mixen mellan fantasy och modernt universum laddat med minnesvärda karaktärer, otyglad action och polerade dialoger. Helt enkelt det bästa Frankrike har producerat på senare tid.

Läs hela vår kolumn: Lastman, serien som kommer att ringa dina klockor


Krigare

Räddad från avbokning av Cinemax av HBO Max, Krigare så kommer att vara tillbaka för en säsong 3. Och med tanke på hur säsong 2 slutar, är det förmodligen räddningen som har varit roligast för mig de senaste åren.

För närvarande erbjuds i Frankrike av Canal+, Krigare (begränsad av skaparen av banshee och baserat på skrifter av Bruce Lee) följer olika karaktärer i San Francisco under 19e århundrade. Laddad av sammandrabbningar mellan de olika lokala fraktionerna och kineserna är serien inte rädd för att få nävarna att tala och åtnjuter också en gedigen koreografi och en vacker insikt.

Läs hela vår recension: Warrior: Cinemax slår till med styrkan från Banshee och klassen Peaky Blinders


Behöver du en ny serie att se? Hitta alla avsnitt av skärmsläckaren[s] (säsong 1 till 7 och specialavsnitt).

Relaterade Artiklar

Back to top button