Sennheiser tillkännager HD 250BT, en lättare Bluetooth-version av en legendarisk hörlur

Sennheiser HD 250 BT

Trots sin 32-åriga existens finns den ärevördiga HD 25 fortfarande i Sennheisers katalog. Utan att ersätta det (långt ifrån), det nya bluetooth headset HD 250BT hyllar honom på allvar.

En ny, något moderniserad modell och Bluetooth.

Läs också:
CES 2021: Sennheiser IE 300, nytt nackbands-intras för high fidelity-lyssning

Som en familjelikhet

Även om det inte är en kopia av den klassiska HD 25, behåller HD 250BT de flesta av sina funktioner. Plastbåge faller in i två utsprång som sticker ut från skalen, hjälmen erbjuder en
mycket enkel struktur: inget vadderat nackstöd och en topp i ett stycke, som det som finns på Light-versionen av HD25. Det kommer nog inte att behövas förvänta sig en lyxig tillverkning.

Sennheiser HD 250 BT

Ganska atypisk eller till och med anakronistisk punkt 2021, dess supra-aurikulära kuddar (vilar på öronen). Detta gör att hjälmen kan behålla en mycket måttlig storlek och vikt (knappt 125 g),
men komforten kommer inte att vara för alla, från och med a priori för glasögonbärare.

Modellen är inte hopfällbar, och hörlurarna kan bara rotera några grader åt vilket håll som helst.

Läs också:
År 2020 i ljudvärlden: mellan blyg utveckling och stora löften

Endast Bluetooth, potentiellt låg latens

Första slaget i HD25-arvet, HD 250BT tillåter inte anslutning till ett Jack-uttag, allt här går via Bluetooth. Sennheiser integrerar därför en uppsättning kontroller på kanten av skrovet, för de vanliga operationerna: navigering och volymjustering.

Bluetooth-delen är lyckligtvis överraskande pressad för ett så prisvärt headset. Baserat på ett Bluetooth 5.0-chip, HD
250BT stöder SBC, AAC, AptX och till och med AptX Low Latency codecs. Som namnet antyder tillåter den senare, via det speciella arrangemanget av sina paket (och dess hantering av bufferten), att kraftigt minska latensen. Enda stora problemet, ingen smartphone är för närvarande kompatibel med denna codec (främst på grund av Androids hantering av Bluetooth), och dedikerade sändare är inte legio.

Sennheiser HD 250 BT

Autonomi är i sig helt korrekt men inte otroligt, tillkännagav vid 25 timmar. Mycket långt från de 80 timmarna av Marshall Major IV.

För ljuddelen bör du inte vara för nyfiken, eftersom Sennheiser inte ger absolut ingen information, inte heller om storleken på
givare eller på ljudsignaturen. Märket undviker också ev
frammaning eller jämförelse med HD 25 i sitt tillkännagivande. Endast förtydligande, kompatibilitet med Smart Control-applikationen, ger tillgång till en equalizer.

Redan tillgänglig, Sennheiser HD 250 BT är ganska prisvärd, eftersom den säljs för 69 Euro.

Källa: Sennheiser pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button