Sennheiser RS ​​120-W: Bluetooth LE Audio-revolutionen kommer till TV-hörlurar

Sennheiser RS ​​120-W:

Otypisk produkt men vars framgång, underground, alltid har bekräftats, TV-headsetet pendlar framför allt mellan olika typer av sändningar enligt modeller och märken, i brist på en universell standard. Detta kan ändras med den kommande ankomsten av Bluetooth LE Audio.

Detta protokoll tillåter särskilt en enda sändare att skicka en ljudström till flera (eller till och med en oändlighet) mottagare. Det är denna teknik som nya Sennheiser RS ​​120-W använder, ett slags laboratorium för detta framtida Bluetooth-protokoll.

Basen och framtiden

Externt är RS 120-W ett helt klassiskt tv-headset. Denna super-aurikulära trådlösa modell (skum som vilar på öronen) med ett mycket sobert utseende kommer med en dedikerad bas som ger både laddning och sound hub-funktionen. Den integrerar alltså en ingångsanslutning som ska anslutas till TV:n eller annan (a priori jack och optisk), och en sändare som sänder denna signal till hörlurarna.

Enheten har flera ljudlägen som lämpar sig för olika situationer: Tal, Musik och Neutral. RS 120-W tillkännager inte mindre än 20 timmars batteritid, för en ganska spektakulär (och utan tvekan mycket optimistisk) räckvidd på 60 meter.

Sennheiser RS ​​120-W:

Men den verkliga styrkan i helheten, och dess mest slående argument, är integrationen av den nya Bluetooth LE Audio trådlösa överföringsstandarden. Som en påminnelse använder den Bluetooth Low Energy genom att integrera en ljudprofil, så den förlitar sig inte längre på Bluetooth Classic som är fallet för nuvarande enheter.

Förutom att ta med en ny optimerad codec (med adaptiv bithastighet), LC3, kommer denna standard med Broadcast-funktionen (kallad Auracast på smartphones). Detta gör att sändaren kan kopplas till flera hjälmar samtidigt. På pappret kommer det därför att vara möjligt att använda denna bas med flera RS 120-W, eller till och med med flera andra LE Audio-kompatibla hörlurar.

Tillgänglig från 30 augusti, Sennheiser RS ​​120-W tillkännages till 130 euro.

Källa: Sennheiser pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button