Sennheiser presenterar HD 400 Pro, en ny hörlur med öppen baksida för kreatörer

Sennheiser HD 400 Pro

Sennheiser är inte bara ett av de mest kända ljudmärkena bland allmänheten. Hans professionella arm, som var opåverkad av det senaste övertagandet av en av företagets divisioner, är fortfarande ett av de stora namnen i branschen.

Hörlurar som HMD27 eller HD25 är riktiga klassiker inom genren. Nya HD 400 Pro är förmodligen inte lika ambitiös, utan riktar sig främst till ett mål av kreatörer.

En välkänd bas

Särskilt sober tar Sennheiser HD 400 Pro till stor del upp den ganska speciella designen hos majoriteten av HD 5xx-hörlurar på marknaden.
tillverkare, en ganska prisvärd HI-FI-serie. Som sådan består den av
äggformade skal, och framför allt en asymmetrisk koppling mellan skalen och
bågen.

Sennheiser HD 400 Pro

Inte snyggt, detta headset är enhetligt svart, med en matt beläggning. För att upprätthålla en viss ventilation är kuddarna, runt öronen (omringar öronen), i sammet och inte i konstläder. HD 400 Pro väger bara 240 g, så den borde erbjuda en utmärkt nivå av komfort.

Suffixet “Pro” förpliktar, detta headset är inte Bluetooth, utan bara trådbundet. Dess kontakter, inte långt ifrån patentskyddade, inkluderar ett 2,5 mm jack-uttag, på vilket kablarna låses i 90°. Sennheiser levererar en 1,8 m rak kabel och en 3 m lindad kabel som standard, båda med 3,5 mm jack-avslutning. Naturligtvis finns även en 3,5 mm till 6,35 mm adapter i förpackningen.

Öppen och exakt

Det finns två stora skolor inom hörlurar: öppen topologi och sluten topologi. Det senare är mycket praktiskt för att isolera lyssnaren från sin omgivning, men är i allmänhet inte lika effektivt för att skapa bra ventilation.

Sennheiser tog därför det öppna alternativet och integrerade en intern givare, a priori 40 mm, något lutande i sin akustiska kammare. Detta sneda arrangemang är mycket vanligt på moderna hörlurar och finns både på HI-FI-modeller och på mobilhörlurar (Bose Headphones 700 och Sony WH-1000Xm4 typ).

Sennheiser HD 400 Pro

På egenskapssidan tillkännager tillverkaren en nominell impedans på 120 Ohm, för en känslighet på 110 dB. För att vara lite mer
Tydligen indikerar dessa siffror att hörlurarna redan är ganska strömsugna, så de kommer bara att dra sin fulla potential med en minimal muskulös hörlursutgång. Vi är dock långt ifrån rekorden för vissa HI-FI-hörlurar av märket. Å andra sidan kommer vi inte att insistera på frekvenssvaret, meddelat vid imponerande 6 Hz och 38 kHz, men mätt med en skillnad på 10 dB (mot 3 dB vanligtvis), och därför inte särskilt representativt för produktens kvaliteter .

Nyckelordet för varumärket här är ” erbjuder en balanserad signatur, ett mycket exakt och transparent ljud och en ljudbild
bred
“. Denna diskurs är ganska klassisk, men är särskilt viktig för produktens kreativa inriktning. Sennheiser ger en ganska bred uppfattning om proffshörlurar, allt från ljudinspelning till mastering.

Sennheiser HD 400 Pro

Den ultimata lilla fördelen med produkten: integrationen av denna modell med dearVR MIX, en mjukvara/plugin för övervakningsljudmiljö (som kan
simulera återgivningen av högtalare placerade framför).

HD 400 Pro är därför en potentiellt intressant hjälm, men priset på 249 euro sätter den mot många konkurrenter i branschen.

Om samma ämne:
Sennheiser säljer sin konsumentljudverksamhet inklusive hörlurar, hörlurar och soundbars till Sonova

Källa: Sennheiser pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button