Sennheiser CX Plus True Wireless recension: bra ljud välkomnar en äntligen användbar ANC

Sennheiser CX Plus True Wireless

Helt enkelt presenterat som CX-TW med brusreducering kan Sennheiser CX Plus TW visa sig vara lite mer än så. På grund av närheten till de två modellerna kommer vårt test att fokusera framför allt på deras skillnader…
Kommer varumärket återigen att lyckas marknadsföra ljudkvaliteten som sitt främsta försäljningsargument? Är vi på väg mot de ultimata True trådlösa hörlurarna? Svar här!

Sammanfattning

Några mikroformella skillnader

Sennheisers nya trådlösa hörlurar är nästan helt modellerade på CX TW och tar upp märkets vanliga semi-intra-format.

Sennheiser CX Plus True Wireless

CX Plus TW drar också nytta av samma finish som de klassiska CX, och ger samma komfort. Hållet är ganska bra, spetsarna är inte alltför påträngande, de är IPX4-certifierade… Det saknas inte mycket.

Vi kan bara återigen kritisera frånvaron av induktionsladdning i ärendet.

Kommandon som blir lite mer komplexa

Med brusreduceringen tappar den här versionen av CX TW lite i ergonomi. Den taktila ytan på de två hörlurarna är ändå mycket framgångsrik. Ingen överraskning här, för att integrera ANC-funktionen har Sennheiser ytterligare accentuerat asymmetrin hos kontrollerna på CX Plus True Wireless, även om det innebär att de gör dem lite svåra att hantera.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Sennheiser-applikationen är fortfarande ganska praktisk: den låter dig modifiera kontrollerna helt, inaktivera dem och framför allt få tillgång till märkets atypiska ljudequalizer (utöver den klassiska grafiska equalizern). Ganska enkel att hantera, den tekniska beläggningen på CX Plus är effektiv, utan att vara revolutionerande.

En nästan oförändrad teknisk bas

Sennheiser återger här nästan identiskt de tekniska delarna av CX TW. Det finns bara ett fåtal skillnader, inklusive det faktum att hörlurarna nu innehåller AptX Adaptive codec, förutom den klassiska AptX, alla drivs av ett 5.2-chip.

Autonomi minskar mycket något. Under AptX-codec (utan ANC) lyckades vi använda cirka 6,10 timmar, jämfört med cirka 6,5 ​​timmar med CX TW. Med ANC (SBC codec) passerar vi 6-timmarsstrecket, vilket redan är ett bra resultat.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Hörlurarna behåller den ganska anständiga stabiliteten och räckvidden hos sina föregångare, såväl som anslutningen sniffa och inte längre masterslav (de två hörlurarna kan alltså användas i mono).

En korrekt ANC som gör skillnaden

Hos Sennheiser var ANC för Momentum TW2s ganska nedslående (milt underdrift); Vi tvivlade också på dessa mindre avancerade hörlurar. Lyckligtvis går tillverkaren mycket bättre än för sin Momentum-modell… även om vi inte kan tala om en exceptionell prestanda.

Vi märker redan av funktionen i de lägsta frekvenserna, där den minskar ljudet runt 10 dB, eller till och med lite mer. Denna figur klättrar något i mellanregistret, samtidigt som den stöds av en redan effektiv passiv isolering. Föga överraskande är dämpningen i diskanten nästan felfri.

Sennheiser CX Plus True Wireless

I många avseenden påminner ANC om vad som finns på Beats Studio Buds: ganska effektivt men utan att vara exceptionellt är det en funktion som är mycket bättre beväpnad mot vanligt brus än mot icke-periodiska ljud (rösttyp). Om det inte är oklanderligt är denna minskning dock långt ifrån en enkel gimmick.

Transparency-läget, å andra sidan, är speciellt, eftersom det accentuerar rösterna och mellantonerna ganska avsevärt, vilket gör det opraktiskt att använda.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Handsfree-läget, slutligen, är inte så långt ifrån det för CX TW, men det verkar gå framåt. Kvaliteten är medelmåttig i en lugn miljö, men tillräcklig för en god förståelse för samtalspartnern. Ljuden från bullriga miljöer är ganska väl dämpade, men upptagningen av rösten tappar i stort sett klarhet. Det finns mycket bättre i den här prisklassen.

Ett mer neutralt ljud än sin modell

Ljudarkitekturen är a priori densamma som hos tidigare CW-hörlurar, markerade av en dynamisk intern “TrueResponse”-givare.

Vi kunde därför förvänta oss samma signatur, nämligen ganska accentuerad bas, men Sennheiser erbjuder något halvvägs mellan ljudet från CW TW och det i CX 400BT. Vår testmodell ligger till och med särskilt nära den senare, bortsett från några spår, där hörlurarna verkar trycka lite mer på de riktigt spinnande frekvenserna. Dessutom är ljudkvaliteten på CW Plus globalt likvärdig med Momentum TW2.

Sennheiser CX Plus True Wireless

Ljudet är alltså något accentuerat på basen, ganska mjukt men mångsidigt. Den tekniska nivån finns fortfarande kvar, med massor av detaljer, och ljudscenen är lika djup som på CX 400BT. Observera att ljudet är detsamma med de tre brusreduceringslägena.

Få modeller är lika rika på ljud, även om diskanten förblir perfekt, som nästan alltid med True Wireless-hörlurar. Som sådan bör det noteras att det inte finns mycket kvar för Momentum TW2, som bara överträffar CX Plus TW på den mer lyxiga aspekten.

Sennheiser CX Plus True Wireless: Clubics åsikt

I linje med CX TW och CX 400BT är Sennheisers CX Plus TW inte perfekta, men är utmärkta mellanklasshörlurar.

Deras ljud är nästan felfritt, de är mycket bekväma och brusreduceringen, om inte flamboyant, är ett obestridligt plus. Synd att Sennheiser alltid ligger efter på vissa tekniska punkter, eftersom excellens inte är långt borta.

CX Plus True Wireless förblir perfekt att rekommendera för dem som vill förena bra isolering (särskilt passiv) och förstklassig ljudkvalitet.

Sennheiser CX Plus True Wireless8

Lika bra som den klassiska CX TW ger de nya Sennheisers ett överskott av isolering som i vissa fall kan göra hela skillnaden. Hörlurar som kombinerar ljudet från en toppklass och den tekniska nivån hos ett mellanregister.

Mest

  • Ljudkvalitet
  • Komplett ergonomi
  • Passiv isolering

De mindre

  • Ingen trådlös laddning (induktion)
  • Lite barbensapp

Konstruktion7

Bekvämlighet8

Ergonomi8

Isolering8

Autonomi7

Hans9

104,90 €

104,90 €

Relaterade Artiklar

Back to top button