Senil demens: det här är vad som krävs för att bekämpa den, även för de yngsta

där senil dement det är ett “fult odjur”. Det börjar visa sig från 65 år upp, men de första symtomen har redan identifierats hos personer mellan 50 och 55 år. Bortom ålder denna sjukdom det kan motverkas och den förebyggande det är särskilt oumbärligt bland de flesta ung. Här är vad det krävs för Kämpa emot det.

Senil demens kan bekämpas: kampen måste börja med de unga

Senil demens kan bekämpas, men kampen måste börja när du är ung. Enligt uppgifterna publicerade på webbplatsen “Medicinering och behandling“:

“Enligt de uppgifter som för närvarande finns tillgängliga, i Italien ungefär en miljon av människor lider av demens. Dessa siffror verkar avsedda att växa, som en konsekvens av ökningen av den genomsnittliga livslängden för den allmänna befolkningen. Enligt uppgifterna från Förenta nationerna angående befolkningen världdet uppskattas att antalet personer som lider av någon form av demens kommer att öka från 47 miljoner idag till 63 miljoner i 2030så långt som 114 miljoner i 2050“.

Dessa är skrämmande uppgifter som avslöjar hur viktigt det är att förebygga denna sjukdom. Hur kan detta göras? Gående i rask takt, på så sätt ökar rörelsen inflödet av blod till hjärnan genom att syresätta den. Att göra det kan, om det inte avvärjs, åtminstone försena processen med senil demens.

En studie visar att fysisk aktivitet är oumbärlig för hjärnan

Detta avslöjades av en studie publicerad i Journal of Alzheimers Disease. 48 män och kvinnor provtogs. Åldrarna varierade från 55 till 80 år och alla var benägna att drabbas av mild senil demens. Under ett år uppträdde en grupp av dessa aeroba övningar tillsammans med promenader, medan den andra bara sprang stretchövningar. Resultatet är att de sistnämnda inte hade fördelarna med de som tränade mer.

Det har faktiskt de som slaviskt utfört aeroba övningar och promenader förbättrad stelhet i blodkärlen av halsen. Som ett resultat, a ökat flöde av blod till hjärna. Detta kan vara ett sätt att förebygga senil demens.

Mindre tid att spendera framför smartphones och tv och mer tid istället för att ägna åt fysisk aktivitet även utomhus, här är lösningen för ett liv dedikerat till hälsa Han föddes i Välfärd. Också för att få vet det men det blå ljuset gör dig tjock.

Relaterade Artiklar

Back to top button