Send Anywhere recension (2022): en hybridtjänst för att skicka stora filer

Skicka vart som helst

Send Anywhere är en tjänst för fildelning skapades 2013. Enligt företaget kom idén till deras grundare efter att han insåg svårigheten att skicka tunga filer till sina kollegor medan han arbetade med ett projekt. Nu har Send Anywhere flera miljoner användare per månad och under 2018 hade mer än 30 miljoner människor laddat ner en fil på sin plattform.

Löftet med Send Anywhere är att erbjuda en enkel, snabb och säker tjänst riktad särskilt till proffs. För detta har de implementerat flera sätt att överföra en fil och mobilapplikationer för att underlätta delning på flera enheter. Hålls alla dessa åtaganden?

Sammanfattning

Send Anywhere, ett hybridverktyg för fildelning

Realtidssändning

Send Anywhere kommer i form av en modern och sober webbplats som går rakt på sak. Till vänster hittar vi utrymmet som används för att överföra våra filer eller anger en kod för att ta emot en fil. Tjänsten erbjuder tre sätt att skicka en fil eller mapp: att använda en länk för att skicka dig själv till din mottagare, via e-post där länken skickas direkt av tjänsten, eller genom att skicka i realtid.

Skicka vart som helst direktsändning © Skicka vart som helst

För sändning i realtid kommer dina filer inte att skickas till företagets servrar: webbplatsen kommer bara att fungera som en mellanhand mellan din enhet och din mottagare. När din fil har valts kommer en kod som består av 6 siffror att visas (liksom en QR-kod om du föredrar detta sätt att göra saker på), för att kommunicera med din samtalspartner så att han kan ladda ner den. Det tar 10 minuter att ange koden på sajten, och efter en kort annons startar nedladdningen. Testat med bra fiberanslutning visade det sig att skicka en 2 GB fil vara ganska lång: 3 minuter och 13 sekunder behövdes för att hämta den, vilket motsvarar en hastighet på cirka 10 MB/s.

Realtidssändning har fortfarande flera fördelar jämfört med andra metoder, eftersom det kan användas utan registrering och storleken på filer och mappar som kan skickas är obegränsad.

Skickas via länk och mail

Att skapa en nedladdningslänk kräver registrering på webbplatsen, en säkerhetsåtgärd som i allt högre grad efterfrågas av tjänster inom genren för att förhindra nätfiskeförsök och skadlig fildelning. Konton är gratis och låter dig överföra filer eller mappar upp till 10 GB. Precis som med realtidssändning kommer webbplatsen att erbjuda dig en QR-kod att dela utöver länken, beroende på dina önskemål.

Skicka var som helst ladda upp © Skicka vart som helst

Uppladdningen till webbplatsen är snabb: 34 sekunder för en 2 GB fil, dvs en hastighet på cirka 59 MB/s. Uppladdningen kommer att ta lite längre tid, med en nedladdningshastighet som pendlar mellan 17 och 20 MB/s. A mycket korrekt hastighet för en gratistjänst av sitt slag. Det är möjligt att hantera länkarna som vi har genererat tack vare en “Min länk”-flik där vi kan ladda ner vår fil, ta bort länken (som också tar bort filen) eller skicka länken via e-post. My Link kan lagra upp till 10 GB data.

Att skicka med e-post fungerar på samma princip som länken, den enda skillnaden är att det är tjänsten som tar hand om att skicka den till dina mottagare. De kommer att få ett meddelande med din e-postadress och en länk som indikerar att en fil väntar på dem.

Skicka vart som helst: säkerhet och integritet

Företaget har valt en tjänst som är enkel att använda, även om det ibland sker på bekostnad av säkerheten. Principen med en 6-siffrig kod som är giltig i 10 minuter är ganska lätt att kringgå för en målmedveten angripare, för att inte tala om möjligheten, även en liten sådan, att någon kommer att göra ett misstag när han anger den och stöter på en fil som inte är avsedd för honom. Dessutom är det inte lätt att hitta teknisk information om exakt vad som används för att säkra överföringen och lagringen på deras servrar. FAQ-sektionen talar bara om “kryptering” utan ytterligare detaljer, och inget bugg-bounty-system verkar finnas.

Det finns lite mer information i deras presskit, som talar om TLS-protokollet för sändning och AES-256-krypteringsalgoritmen för lagring på deras servrar. I flera pressartiklar tycks VD:n för Send Anywhere anse att fillagringens tillfälliga natur, eftersom dessa raderas permanent efter 48 timmar, är tillräcklig säkerhet i de flesta fall. Om du är osäker är det fortfarande inte att rekommendera att skicka filer och mappar som kan orsaka problem om de hamnar i händerna på främlingar.

Fråga integritet, är företaget inte mer explicit. En titt på deras integritetspolicy säger oss att all data som kan samlas in inom ramen för lagen samlas in, både för driften av tjänsten och för visning av personliga annonser. De skickas till sina servrar i Sydkorea och hålls så länge det behövs, utan ytterligare detaljer. Med andra ord, om du inte vill bli spårad av reklamcookies överallt och om du inte vill ge all möjlig och tänkbar information om användningen du kan göra av en filöverföringstjänst, är Send Anywhere inget för dig .

Skicka vart som helst: priser, abonnemang och andra tjänster

Att använda Send Anywhere är gratis, tack vare visningen av annonser. Företaget har ändå satt upp en betaltjänst för proffs, kallad Sendy. Detta ersätter det nedlagda Send Anywhere Plus, som upphörde i slutet av november 2020. Utöver filsändning har Sendy en molnlagringsdel. Tillgång till den kommer att finnas på en annan sida och erbjuder två paket som ger tillgång till mer omfattande funktioner än gratisversionen:

 • “Sendy Pro”-paketet, för $7,99/månad och för en person, låter dig öka lagringen av “Min länk” till obegränsat och hantera utgången av din länk, som kan sparas i upp till 30 dagar. För filer du vill behålla längre finns 1 TB molnlagring. Filstorleksgränsen ökas till 50 GB. Det kommer att vara möjligt att anpassa nedladdningsadressen när detta är implementerat.
 • “Sendy Business”-paketet, för $11,99/månad per användare, är gjort för företag och låter dig lägga till 5 eller fler teammedlemmar till paketet. Det ger tillgång till alla fördelar med Sendy Pro, lägger till 3 TB molnlagring per användare och arbets- och administrationsverktyg för teamhantering.
Skicka vart som helst Sendy pro © Skicka vart som helst

Om du är en gratis användare, förvänta dig att regelbundet bli ombedd av tjänsten, som kommer att erbjuda dig att gå till “Köp mig en kaffe” för att donera till företaget.

Appar och tillägg

Send Anywhere har en dedikerad mobilapplikation tillgänglig på Android, iOS men även Kindle. Det är särskilt användbart för att snabbt överföra filer från din telefon till din PC. Om du använder samma konto sparas de enheter som är kopplade till det så att du kan utbyta dokument utan att behöva ange den 6-siffriga koden varje gång.

Skicka var som helst-appar © Skicka vart som helst

Det finns även versioner för PC, om du föredrar att använda ett dedikerat program istället för att behöva ansluta till webbplatsen varje gång. Tjänsten rullas också ut som tillägg, inklusive en tillgänglig på Chrome för att tillåta större filer att skickas till Gmail och Slack. Det finns ett tillägg för Outlook för att kunna kringgå volymbegränsningen för sändning med post och för att göra dina filer tillgängliga i form av en länk som gäller under en vecka.

Skicka vart som helst8

Send Anywhere är en bekväm och lättanvänd tjänst för att skicka filer snabbt. Vi uppskattar den höga gränsen på 10 GB för att skicka med direktlänk, särskilt eftersom uppladdning och nedladdning är ganska snabb, även om det kräver att du skapar ett konto. Vi beklagar dock långsamheten att skicka i realtid, vilket är en bra idé i princip men inte särskilt användbart i praktiken.

Mest

 • Snabb uppladdning och nedladdning av servern
 • Automatisk länk utgång
 • Hybrid P2P/nedladdning från serverdrift
 • Generös maximal sändningsstorlek
 • Kryptering under överföring och vila

De mindre

 • Data som används för reklam
 • Ingen end-to-end-kryptering
 • Inget lösenord för inlämningar
 • Överför lite långsamt i P2P

säkerhet8

Fart8

Sändningskapacitet10

Prenumerationer8

Att ladda ned

Att ladda ned

Relaterade Artiklar

Back to top button