Sekretess och säkerhet: hur Google vill bevara din integritet bättre genom sina produkter

Google I/O © Clubic

Konferensen Google I/O var en möjlighet för webbjätten att i menyn detaljera sina olika initiativ för att säkra data som delas av dess användare genom sina olika tjänster.

Google lever på vår personliga data, men sökjätten har sedan flera år tillbaka verkat mer angelägen om att skydda den värdefulla information som samlats in från dess miljarder användare.

Mer relevanta annonser och ett verktyg för att ta bort personlig information från sökmotorn

Efter att ha försäkrat att Google “säljer inte de personuppgifter som lagras i gmailGoogle Drive eller Google kartor“, meddelade företaget, genom en av sina vicepresidenter, den kommande lanseringen av “Mitt annonscenter”.

Den här nya menyn gör det möjligt för alla att kontrollera reklaminformationen som finns hos Google och finjustera annonserna som visas efter deras affinitet med varumärken eller kategorier av produkter och tjänster.

Google I/O © Clubic

Google kommer också att erbjuda sina användare att kontrollera den personliga information som visas när de söker på deras namn. De kan be sökmotorn att ta bort länkar till deras telefonnummer eller hemadress.

Google I/O © Clubic

Dessa funktioner kommer att dyka upp under de kommande månaderna, utan ytterligare information.

Större säkerhet tack vare AI och nya verktyg

Google gav också en uppdatering om sina framsteg inom säkerhet. Företaget kom ihåg att Gmail automatiskt blockerar 15 miljarder skräppostmeddelanden per dag och Google Play Protect analyserar 125 miljoner applikationer dagligen för att upptäcka spår av eventuell skadlig programvara.

Google Dokument kommer snart att integrera samma verktyg med automatisk upptäckt av misstänkta länkar i dokument som delas online.

Google I/O © Clubic

Google siktar också på en “lösenordslös värld” och förlitar sig på dubbel autentisering via en anslutning på sin smartphone till en annan applikation utvecklad av honom. Google är också en del av en allians med Microsoft och Apple för att driva dessa enheter ytterligare och sätta stopp för den gamla goda koden .

Webbläsaren Chrome och Android kommer äntligen att erbjuda virtuella bankkort. Förknippade med en unik och tillfällig identifierare bör de således förhindra kortpirateri vid onlineköp. Den här funktionen kommer att lanseras sommaren 2022 i USA innan, hoppas vi, en gradvis utbyggnad på de andra kontinenterna.

Google I/O © Clubic

Slutligen diskuterade Google sitt nya tillvägagångssätt för databehandling, som skiljer en persons verkliga identitet från deras personliga information och sedan helt krypterar den så att inte ens sökmotorn längre kan komma åt den. Företaget förklarar att det helt enkelt inte längre behöver lika mycket data för att utföra sina uppgifter och mata sina maskininlärningsmodeller för sina framtida projekt.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button