Sekretess: Brave och DuckDucKGo blir allt populärare inför Googles hegemoni

Brave Clubic © Clubic.com

Google ogre tappar mark. Inte tillräckligt för att få honom att vackla, naturligtvis, men de anmärkningsvärda framstegen med mer integritetsvänliga alternativ är en markör för en global medvetenhet om integritet online.

Slutsatserna av en undersökning gjord av YouGov för media Trumman med 1 000 amerikanska internetanvändare är tydliga. Skyddet av personuppgifter online är ett ämne som ligger varmt om hjärtat hos en överväldigande majoritet av webbanvändarna. Och det finns en mer systematisk användning av webbläsare och sökmotorer som respekterar integriteten mer.

DuckDuckGo tar en djupdykning

Bland de intressanta uppgifterna som avslöjades av YouGov-studien, noterar vi att 91 % av internetanvändarna svarade att det var viktigt för dem att en sökmotor inte delar sina personuppgifter utan deras uttryckliga medgivande. Endast 7 % av de tillfrågade erkänner att de inte bryr sig.

På samma sätt anser 65 % av de tillfrågade att det är sökmotorernas ansvar att skydda sin data. För 21 % av dem måste de också hållas ansvariga, och ådrar sig straff vid överträdelse.

Vilket för oss till DuckDuckGo. Den alternativa sökmotorn, som snart kommer att lansera en webbläsare, är det överlägset mest populära alternativet för användare som vill skydda sina data. 7 % av de tillfrågade säger att de använder den som sin huvudmotor – före Bing (6 %) och Yahoo (4 %). Enligt företaget självt har antalet förfrågningar på DuckDuckGo ökat med 27 % på ett år.

Fortfarande när det gäller DuckDuckGo säger 34 % av de tillfrågade att de redan har använt sökmotorn tidigare (och därför har återvänt till den, eller bara använder den i vissa fall), och 30 % erkänner att de har hört talas om den utan att prova den. stunden.

Brave spårar sin väg

Brave, som lanserades 2019, har en enorm fördel gentemot konkurrenterna. Den är byggd på Chromium och erbjuder en surfupplevelse som mycket liknar Chrome – den överlägset mest använda webbläsaren i världen (mer än 77 % marknadsandel).

Trots allt pratar Brave och dess ekosystem. Av de 1 000 personer som YouGov undersökte för Trumman, 11% har använt Brave tidigare. 9 % säger att de har hört talas om det, utan att ge det en chans.

De senaste undersökningarna av webbläsarmarknaden dämpar dock denna entusiasm. Enligt StatCounter, Brave står för cirka 0,05 % av datoranvändningen. Även Internet Explorer, som dock kommer att upphöra nästa månad, fortsätter att fungera som en inkörsport till webben för mer än 2,15 % av internetanvändarna.

Om samma ämne:
Det har skett en förändring i rankningen av webbläsare, här är den nya podiet

Modig

Att ladda ned

Läs meddelandet


9

Modig

  • Tillgänglig för oerfarna internetanvändare och lämplig för en mer krävande publik
  • Oklanderlig privat datasäkerhet
  • Vilja att bryta sig loss från befintliga monopol (modig sökning, prat, nyheter, annonser)

Brave konkurrerar på allvar med de stora. Utvecklarna fokuserar på funktioner som är mer än viktiga när det gäller hantering av personuppgifter online. Från denna strategi kom en oberoende sökmotor, ett program för rättvis delning för annonsintäkter som respekterar integritet, säkra kommunikationsverktyg och innovativa navigeringsfunktioner.

Brave konkurrerar på allvar med de stora. Utvecklarna fokuserar på funktioner som är mer än viktiga när det gäller hantering av personuppgifter online. Från denna strategi kom en oberoende sökmotor, ett program för rättvis delning för annonsintäkter som respekterar integritet, säkra kommunikationsverktyg och innovativa navigeringsfunktioner.

Källa: Trumman

Relaterade Artiklar

Back to top button