Seagate klarar de 3 zettabyte som levererats på 41 år

Hårddisk

Tre zettabyte? Ja, eller tre biljoner miljarder byte, det är upp till dig.

Seagate har precis meddelat att det under mars månad 2021 har nått en ny tröskel. Lagringsspecialisten i alla dess former har faktiskt distribuerat mer än 3 zettabyte lagringskapacitet på 41 år.

Läs också:
Seagate: hårddiskjätten visar vägen till 120 TB år 2030

Infographic 3 zettabyte © Seagate

5,4 miljoner år av filmer

Seagate grundades 1979 i Kalifornien och blev snabbt en av huvudleverantörerna av datorlagringsenheter. Vi pratar givetvis om hårddiskar, men inte bara, och idag är SSD:er på bra plats.

2015 meddelade Seagate att de hade nått zettabyte-tröskeln för kommersialiserad lagringskapacitet. Det tog sedan 36 år att nå ett sådant märke. Ett bevis på att behoven har exploderat de senaste åren, nästa märke – de 2 zettabyte – tog bara fyra år till, 2019.

Infographic 3 zettabyte © Seagate

En tidsperiod halverades fortfarande för att nå 3 zettabyte, i mars 2021 alltså. Genom en lång datorgrafik leker Seagate sedan med figuren som understryker att detta kan motsvara 43 miljoner musikår i MP3.

Tillverkaren specificerar framför allt att denna tillväxt verkar komma att accelerera ytterligare under de kommande åren. Seagate räknar alltså med att nå tröskeln på 175 zettabyte år 2025: på bara fyra år, 58 gånger vad amerikanen har delat ut hittills!

Infographic 3 zettabyte © Seagate

Källa: Seagate

Relaterade Artiklar

Back to top button