Se HD-filmer var som helst och på språng eller den bästa prylen att köpa i sommar

Miracast – det är relativt nytt trådlös skärmstandard(standard för trådlös skärm), designad för att spegla skärmen på din smartphone, surfplatta eller PC(surfplatta eller PC) till en TV eller skärm utan att använda fysiska kablar HDMI. Om du vill titta på HD-filmer var du än är, köp Miracast-dongel eller Miracast-adapter(Miracast-dongel eller Miracast-adapter) är den bästa idén du kan ha. Jag har använt den på alla mina resor under de senaste månaderna och jag bara älskar den, här är anledningen:

Vad ska jag göra när jag reser och varför Miracast är det en välsignelse?

De senaste sex månaderna har jag tagit med mig Miracast adapter(Miracast-adapter), mer exakt Microsoft trådlös bildskärmsadapter . Detta är ett utmärkt val eftersom min smartphone Lumia 950 och mina trogna enheter (Lumia 950)Surface Pro 3 ha Miracast-stöd(Miracast support) , vilket innebär att de kan ansluta till Microsoft trådlös skärmadapter.(Microsoft trådlös skärmadapter)

Anta att du ska affärsresa(affärsresa) och sent på kvällen kommer du till din hotellrum(hotellrum) och vill se en film på Netflix . För närvarande har de flesta hotellrum HD-TV(HD-TV) även om den här TV:n kanske inte är det Smart TV Med Miracast-stöd(Miracast-stöd) . om du har Microsoft trådlös bildskärmsadapter(Microsoft Wireless Display Adapter), du ansluter den till HD-TV(HD-TV) i sin hotellrum,(hotellrum) och anslut sedan din bärbara dator eller smartphone till den, kör Netflix och njut av vilken film du vill.

Låt oss säga att du åker på semester med ett par vänner och hyr en lägenhet eller ett hus för ett par dagar. Återigen(Återigen) kan du hitta HD-TV(HD-TV) in vardagsrum(vardagsrum) och gratis WiFi(WiFi-anslutning) . Om någon av dina vänner har en bärbar dator med några filmer eller bara Netflix-prenumeration(Netflix-abonnemang) ansluter du snabbt till Microsoft trådlös skärmadapter och bam(Microsoft trådlös bildskärmsadapter och bam) , och allt du kan njuta av HD-film(HD-film) in vardagsrum(vardagsrum).

Tillbaka till affärsresor miracast dongel(Miracast-dongel) kan vara en livräddare. Tänk om din bärbara dator gick sönder precis framför affärspresentation(företagspresentation). Vad gör du? Öppna ett e-postmeddelande på din smartphone eller in molntjänst(molntjänst) där du säkerhetskopierade presentationen, laddar ner den och överför sedan presentationen från din smartphone med hjälp av Miracast och Microsoft trådlös bildskärmsadapter(Microsoft Wireless Display Adapter) ansluten till projektorn in konferensrum(Mötesrum). Problem(Problemet löst!

Det finns så många situationer där miracast dongel(Miracast-dongel), adapter eller vad du nu vill kalla är väldigt användbar och jag rekommenderar starkt att du skaffar en.

Vad ser det ut som Miracast adapter(Miracast-adapter) ?

Det finns flera adaptrar tillgängliga på marknaden Miracast men min favorit är Trådlös bildskärmsadapter från (Trådlös bildskärmsadapter)Microsoft .

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Som ni ser är adaptern ganska liten och har HDMI-kontakt(HDMI-jack) i ena änden och USB-kontakt(USB en) på den andra. Du får också förlängningssladd(förlängningskabel) om du behöver det.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

För jobb Miracast adapter(Miracast-adapter) måste drivas via USB uttag(USB uttag) . Om en HD-TV(HD-TV) eller skärmen du ansluter den till inte har USB-portar(USB-port) driven , använd USB laddare(USB-laddare) på din smartphone för att ansluta USB(USB-ände) – adapterkontakt Miracast(Miracast-adapter) .

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Se hur jag gjorde det på en dum HD-TV.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

En gång trådlös bildskärmsadapter(Trådlös bildskärmsadapter) får ström, den visar ett meddelande på skärmen att den är redo att anslutas.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Och nu kan du ansluta till den vilken som helst Miracast-enhet, som(Miracast-enhet) du har: smartphone, surfplatta, bärbar dator, 2-i-1-enhet. Du namnger det!

Hur man ansluter till Miracast-adapter och projektfilmer(Miracast-adapter och projektfilmer) till nästan alla HD-TV(HDTV)

Anslutningen skiljer sig från enhet till enhet och från operativsystem till operativsystem. För att hjälpa dig har vi publicerat några guider som du kommer att ha nytta av:

  • För enheter med Windows 10 läs: Hur man projicerar på TV eller monitor(TV eller bildskärm) från Windows 10 genom att använda Miracast
  • För enheter med Windows 8.1 läs: Projicera till en annan bildskärm från Windows 8.1 genom att använda Microsoft trådlös bildskärmsadapter(Microsoft trådlös skärmadapter)
  • För enheter med Windows 10 Mobil läs: Hur man projicerar en bild på TV eller monitor(TV eller bildskärm) med Windows 10 Mobil genom att använda Miracast

Vad väntar du på? köpa(Köp) själv Miracast adapter(Miracast-adapter) !

Om du gillar hur jag använder min Microsoft trådlös bildskärmsadapter , köp en på Amazon.com eller Amazon.co.uk. Du kan också prova andra liknande enheter som:

  • Belkin Miracast Video Adapter på Amazon.com.
  • Asus Miracast trådlös skärmdongel(Asus Miracast Wireless Display Dongle) på Amazon.com.

ta reda på(Lär dig) hur din enhet fungerar och ta den med dig på alla dina resor. Du kommer inte ångra det du gjorde. Nuförtiden finns det väldigt få sådana små, prisvärda och användbara enheter.

Miracast är en relativt ny trådlös skärmstandard som är designad för att spegla skärmen på din smartphone, surfplatta eller PC, till en TV eller en skärm, utan att behöva fysiska HDMI-kablar. Om du vill titta på HD-filmer var du än reser, så är det den bästa idén du kan ha att köpa en Miracast-dongel eller Miracast-adapter. Jag har använt den på alla mina resor de senaste månaderna och jag älskar den helt enkelt, här är anledningen:

Vad gör jag när jag reser och varför är Miracast en välsignelse?

Under de senaste sex månaderna tog jag med mig en Miracast-adapter, närmare bestämt Microsoft Wireless Display Adapter. Det är ett utmärkt val eftersom både min Lumia 950-smarttelefon och mina pålitliga Surface Pro 3-enheter har Miracast-stöd, vilket innebär att de kan ansluta till Microsofts trådlösa bildskärmsadapter när som helst.

Låt oss anta att du åker på affärsresa och sent på kvällen kommer du till ditt hotellrum och vill njuta av en film på Netflix. De flesta hotell har numera en HD-TV att erbjuda i sina rum, även om den TV:n kanske inte är en Smart TV med Miracast-stöd. Om du har Microsoft Wireless Display Adapter med dig ansluter du den till HD-TV:n på hotellrummet och sedan ansluter du din bärbara dator eller din smartphone till den, startar upp Netflix och njuter av vilken film du vill.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Låt oss säga att du åker på semester med ett par vänner och du hyr en lägenhet eller ett hus för ett par dagar. Återigen kan du hitta en HD-TV i vardagsrummet och en gratis WiFi-anslutning. Om någon av dina vänner har en bärbar dator med några filmer på eller helt enkelt ett Netflix-abonnemang, ansluter du snabbt till Microsoft Wireless Display Adapter och bam, alla kan njuta av en HD-film i vardagsrummet.

Om du går tillbaka till affärsresor kan en Miracast-dongel vara en livräddare. Föreställ dig att din bärbara dator går sönder precis innan en företagspresentation. Vad gör du? Öppna din e-post på din smartphone eller en molntjänst där du säkerhetskopierade din presentation, ladda ner den och leverera sedan presentationen från din smartphone med Miracast och Microsoft Wireless Display Adapter ansluten till projektorn i mötesrummet. Problemet löst!

Det finns så många situationer när en Miracast-dongel, adapter eller vad du nu vill kalla är mycket användbar och jag rekommenderar starkt att du köper en.

Hur ser en Miracast-adapter ut?

Det finns flera Miracast-adaptrar tillgängliga på marknaden men min favorit är Microsofts Wireless Display Adapter.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Som du kan se är adaptern ganska liten och den har ett HDMI-uttag i ena änden och en USB i den andra. Du får även en förlängningskabel om du behöver en.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

För att fungera måste Miracast-adaptern få ström via USB-porten. Om HD-TV:n eller skärmen som du ansluter den till inte har en strömförsörjd USB-port, använd din smartphones USB-laddare för att koppla in USB-änden på Miracast-adaptern.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Se hur jag gjorde det på en dum HD-TV.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Så snart den trådlösa bildskärmsadaptern får ström visar den ett meddelande på skärmen som säger att den är redo att anslutas.

Miracast, adapter, dongel, Microsoft Wireless Display Adapter

Och nu kan du ansluta vilken Miracast-enhet som helst till den: din smartphone, din surfplatta, din bärbara dator, din 2-i-1-enhet. Du namnger det!

Hur du ansluter till din Miracast-adapter och projicerar filmer på nästan vilken HD-TV som helst

Anslutningen skiljer sig från enhet till enhet och från operativsystem till operativsystem. För att hjälpa dig har vi publicerat flera guider som du kommer att ha nytta av:

Vad väntar du på? Köp dig en Miracast-adapter!

Om du gillar hur jag använder min Microsoft Wireless Display Adapter, köp en själv från Amazon.com eller Amazon.co.uk. Du kan också prova andra liknande enheter, som dessa:

Lär dig hur din enhet fungerar och ta den med dig på alla dina resor. Du kommer inte att ångra dig. Det finns väldigt få enheter så små, så här prisvärda och så användbara i dagens moderna tid.

Relaterade Artiklar

Back to top button