Se denna Tesla Model 3 köra med Goodyear Airless-däck

Goodyear Airless däck © (Bild: Goodyear)

Goodyear har arbetat på ett nytt högtrycksdäck i några år nu.

Tillverkaren tror att högtrycksdäck kan öka tillgängligheten, prestanda och komforten hos klassiska bilar.

Tesla Model 3 på modet luftlös

Sedan flera långa år tillbaka har tillverkarna pratat om att en ny generation högtrycksfria däck finns att tillgå. Däck består helt enkelt av tre delar: den saxband (bälten och slitbana), den förbindande strukturen (anslutande webb) och fälgen. Det är den bindande strukturen som gör hela skillnaden, eftersom det är denna struktur som är förknippad med saxband som stödjer fordonets vikt och ger däcket all dess flexibilitet.

På Goodyear-sidan indikeras det att luftlösa däck redan har testats över mer än 120 000 kilometer i Europa, och de allra flesta av testerna har utförts med en Tesla Model 3. Denna utveckling av så kallade “icke-pneumatiska” däck på Goodyear är en del av ett teknikmål att producera det första 100 % hållbara och underhållsfria däcket på marknaden till 2030.


Kom ihåg att tillverkaren Michelin också arbetar med ett högtrycksdäck, kallat Uptis. Den senare skulle kunna marknadsföras mellan 2025 och 2028, och bör monteras som standard på den framtida generationen Chevrolet Bolt, som kommer att marknadsföras inom tre till fem år.

Utöver sin punkteringssäkra sida uppfyller det högtrycksfria däcket också ett rejält ekologiskt krav, eftersom 200 miljoner däck i världen skrotas i förtid varje år på grund av punktering, skador orsakade av trafikfara eller olyckor. ojämnt slitage på grund av dåligt anpassade tryck.

Om samma ämne:
Ännu en prishöjning för Tesla Model 3, när slutar den?

Källa: CleanTechnica

Relaterade Artiklar

Back to top button