SD-kortläsaren fungerar inte eller visas inte i Windows 10

Vissa användare Windows 11/10 stötte på problem när de SD-kort(SD-kort) kändes inte igen eller visades inte i Utforskare(Utforskare). När de sätter in ett SD-kort i rätt kortplats kan maskinen helt enkelt inte upptäcka det, och SD-kortlagring(SD Memory Card Drive) fungerar inte längre i Windows 10 . Vi kommer att titta på några lösningar som kan hjälpa dig att lösa problemet Windows 11/10/8/7 .

SD-kortläsare(SD-kortläsare) fungerar inte eller känns inte igen

ett] Kör Windows Hardware Troubleshooter.(Kör Windows Hardware Troubleshooter Utility)

Ett tillgängligt alternativ för att lösa problemet framför användaren är att köra verktyget felsökning(Felsökare) . För att göra detta, skriv ” Felsökning(Felsökning)” i sökrutan och välj “Felsökning” under ” inställningar(Inställningar) ” .

Skriv nu ” Felsökning av maskinvara(Hardware Troubleshooter)” i sökrutan.

Klicka på “Hardware Troubleshooter” för att köra felsökaren. Du kan också köra USB-felsökaren.

Om några fel hittas kommer detta automatiskt att lösa problemet åt dig.

2]Uppdatera de nödvändiga drivrutinerna

Installera(Installera) ytterligare uppdateringar och kontrollera. För att göra detta, klicka på knappen ” Start(Starta)”, välj ” inställningar(Inställningar)” och i inställningssektionen välj ” Windows uppdatering(Windows uppdatering) ” . Klick(Klicka på) “Sök efter uppdateringar” i det övre vänstra hörnet för att få en ny lista med uppdateringar. Om uppdateringar är tillgängliga, ladda ner drivrutiner om de erbjuds och installera dem.

Eller uppdatera dina drivrutiner manuellt Realtek , chipset etc. Ladda ner drivrutiner för Windows 10 med (Windows 10) tillverkarens webbplats och installera dem – i kompatibilitetsläge(i kompatibilitetsläge) om det behövs.

När du har laddat ner drivrutinen, högerklicka och välj ” Extrahera allt(Extrahera alla)” i snabbmenyn. Klicka sedan på den uppackade mappen, hitta och kör filen setup.exe.

Du kan högerklicka på drivrutinsinstallationsfilen och välja Egenskaper > välj fliken Kompatibilitet. Installera(Markera) kryssrutan bredvid Kör det här programmet i “Kompatibilitetsläge” och välj en tidigare version Windows stöds av programvaran från rullgardinsmenyn.

Klicka sedan på Verkställ och OK.

Installera sedan drivrutinen. Starta om datorn och kontrollera om metoden fungerar.

3]Ändra enhetsbeteckning

WinX-menyn(WinX-menyn) öppnas “Diskhantering”(Diskhantering). Här kommer du att se din RD-kortläsare . I kapitel Åtgärd > Alla uppgifter > Välj Ändra enhetsbeteckning och väg”(väg). Om ingen enhetsbeteckning är tilldelad lägger du till enhetsbeteckningen och sökvägen. Nu ska vi se om det hjälpte.

Låt oss veta om något fungerade för dig eller om du hittat ett annat sätt att lösa ditt problem.(Meddela oss om något fungerade för dig, eller om du hittat ett annat sätt att lösa ditt problem.)

Vissa användare av Windows 11/10 har upplevt ett problem där deras SD-kort inte kändes igen eller visades i Explorer. När de sätter in SD-kortet i rätt kortplats, misslyckas maskinen bara med att upptäcka det och SD-minneskortsenhet fungerar inte längre i Windows 10. Vi utforskar några lösningar som kan hjälpa dig att lösa problemet i Windows 11/10/8/7.

SD-kortläsaren fungerar inte

SD-kortläsaren fungerar inte eller känns igen

1]Kör Windows Hardware Troubleshooter Utility

Det lättillgängliga alternativet innan en användare för att åtgärda problemet kör en felsökare. För detta, skriv i sökrutan och välj Felsökning under Inställningar.

Skriv nu in sökalternativet.

Klicka på Hardware Troubleshooter för att köra felsökaren. Du kan också köra USB-felsökaren.

Om några fel upptäcks kommer det att lösa problemet åt dig automatiskt.

2]Uppdatera nödvändiga drivrutiner

Installera valfria uppdateringar och kontrollera. För att göra det, klicka på Start-knappen, välj “Inställningar” och välj Windows Update i avsnittet Inställningar. Klicka på “Sök efter uppdateringar” i det övre vänstra hörnet för att få en ny lista med uppdateringar. Om uppdateringar finns tillgängliga, ladda ner drivrutinerna om några erbjuds och installera dem.

Annars, uppdatera drivrutinerna för Realtek, Chipset, etc, manuellt. Ladda ner Windows 10-drivrutinerna från tillverkarens webbplats och installera dem – , om det behövs.

När du har laddat ner drivrutinen, högerklicka och välj från snabbmenyn. Klicka sedan på den uppackade mappen, hitta och kör filen setup.exe.

Du kan klicka högerklicka på drivrutinsinstallationsfilen och välja “Egenskaper” > Välj fliken “Kompatibilitet”. Markera den tomma rutan bredvid Kör det här programmet i “Kompatibilitetsläge” och välj den tidigare versionen av Windows som stöds av programvaran, från rullgardinsmenyn.

Klicka sedan på alternativet “Apply” och “OK”.

Installera sedan drivrutinen. Starta om datorn och kontrollera om metoden fungerar.

3]Ändra enhetsbeteckningen

Från WinX-menyn öppnar du Diskhantering. Här ser du din RD-kortläsare. Från Åtgärd > Alla uppgifter > Välj Ändra enhetsbeteckning och sökväg. Om ingen enhetsbeteckning har tilldelats, lägg till en enhetsbeteckning och sökväg. Se nu om detta har hjälpt.

Relaterade Artiklar

Back to top button