Satellitinternet: 96 minisatelliter har lanserats under de senaste timmarna

Under de senaste åren har projektet avsatellit internet global det blir mer och mer konkret. Bland de namn vi alla känner till vid det här laget är det på Elon Musk med sin satellitanslutningstjänst, SpaceX. Hittills har detta skjutit upp 60 satelliter i omloppsbana med stor framgång. Särskilt de lanseringar som genomfördes fram till den 14 mars var 22.

Satellitinternet: uppdraget blir mer och mer konkret

Den senaste lanseringen gjorde det möjligt att ben 96 minisatelliter för det globala internet att nå omloppsbana. Av dessa, 60 de är en del av konstellationen SpaceX Starlink av Elon Musk e 36 av konstellationen OneWeb, från OneWeb och Airbus Defence & Space. Båda typerna av satelliter byggdes för låg omloppsbana om jorden, det vill säga de är belägna på cirka 550 kilometers höjd. Vad är syftet med detta projekt? Som vi redan har berättat för er tidigare, kommer detta att tjäna till spridningen av internet i de mindre tillgängliga områdena på planeten. Att bedöma situationen: antalet satelliter i SpaceX i omloppsbana har överskridit 1 300 enhetermedan de av OneWeb nådde 146.

DE OneWeb-satelliter nått omloppsbana genom Ryska skytteln Soyuz. För tillfället är vi bara vid den femte lanseringen, och det saknas väl 14 senast 2022. När det gäller i Starlink satelliter, dessa landade i omloppsbana tack vare en Falcon 9 återanvändbar raket av SpaceX. I det här fallet är det uppdrag nummer 25. Nästa kommer att äga rum i april. Elon Musk planerar att nå 1 500 i denna första fas och har redan planer på att skicka 12 000 satelliter i omloppsbana.

Relaterade Artiklar

Back to top button