Sarmat: Den nya ryska missilen testades framgångsrikt

Ryska försvarsministeriet tillkännager det mer än positiva resultatet av den nya Sarmat långdistansmissilen.

Sarmat: Ett vapen som inte har någon like i världen

När kriget i Ukraina fortskrider obevekligt ger Ryssland en uppgörelse med ett oväntat besked.

Säkert medbrottsling diplomatisk upptrappning, som ser spända nerver och historiskt låga relationer mellan stora Nato-stater som stödjer Ukraina som levererar vapen för att hänga med i den ryska framryckningen.

President Vladimir Putin har talat av den nya Sarmat-beväpningen.

Han kallade det en missil utan motstycke i världen, som har förmågan att undkomma vilket antimissilsystem som helst, ett unikt vapen med avancerad teknologi jämfört med det som finns tillgängligt från de viktigaste rivaliserande staterna.

“Det kommer att få de som hotar oss att tänka. Detta verkligt unika vapen kommer att förbättra stridspotentialen hos våra väpnade styrkor, tillade han.

De testet startade 15:12 Moskva-tid den lanserades från kosmodromen Plesetsk i riktning mot Kura, Kamchatka.

Alla flygfaser uppfyllde de prestandastandarder som krävs av militärtekniker.

De delar som behövs för konstruktionen av den nya ballistiska missilen är helt och hållet tillverkade i Ryssland. Detta bör underlätta massproduktion för armén, för att effektivt kunna ta den nya beväpningen i bruk på kort tid.

En rysk showdown som visar muskler med i europeiska och amerikanska partnersi en situation av alltmer total isolering, åtminstone från västs sida.

Utöver dagens test, en serie av planerade lanseringar för att förfina detaljerna är syftet att försöka införa strategiska missilvapen så snart som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button