Samsungs webbläsare gör ansträngningar för integritet (och inte bara)

Samsung webbläsare

Samsung tillkännager tillgängligheten av en ny betaversion av dess webbläsare på Android som har fått förbättringar i integritet och multitasking.

Samsung fortsätter att stärka säkerheten för sin webbläsare och efter publiceringen av version 13 i december lanserar tillverkaren en testfas för nästa version.

Läs också:
Samsung Internet 13.0: integritet, bättre ergonomi och snart tillägg

Förbättrad säkerhet

Precis som webbläsarna Brave eller Firefox har Samsung Internet en ny antispårningsmekanism. Applikationen presenterar ett verktyg för att blockera omdirigeringar, men även popup-fönster samtidigt som det tillåter att förhindra applikationer från att öppna webbsidor.

Mobilappen kan också blockera nedladdningar som anses vara skadliga och returnera säkerhetsvarningar på misstänkta sidor. Inom den mobila webbläsarens inställningar är det möjligt att veta antalet spårare som blockerats under dagen.

Tanken är därför att fortsätta det arbete som introducerats inom Samsung Internet 13 som syftar till att inaktivera aviseringar från webbplatser som potentiellt kan utnyttjas för nätfiskeförsök.

samsung internet

samsung internet

Läs också:
Chrome för iOS: Google testar låsning av privata flikar med biometri

Samsung Internet 14 kommer att vara full av nya funktioner

I denna betaversion är det också möjligt att köra flera samtidiga instanser av webbläsaren för att ordna dem sida vid sida, den ena ovanför den andra.

Observera också att i sektionen Labs, i webbläsarinställningarna, låter ett nytt alternativ dig välja det teckensnitt du väljer för att ersätta de som konfigurerats i CSS-filerna på webbplatser.

Precis som Scribble på iPadOS 14 konverterar S Pen handskriven inmatning i textfält och adressfältet till text.

Slutligen, förutom en optimering av läsläget, har utvecklarna integrerat en översättningstillägg som är ett resultat av Samsung Researchs arbete. Det senare stöder 14 språk för att automatiskt översätta innehållet på webbplatser.

Att döma av siffrorna från Statcounter, med en marknadsandel på 6,09 %, skulle Samsung Internet hamna på tredje plats bland webbläsare på smartphonemarknaden. Google Chrome är föga överraskande i pole position med 62,57 % före Safari på 24,8 %.

Källa: Samsung

Relaterade Artiklar

Back to top button