Samsungs Quick Share kommer till Windows

Samsung Galaxy S21 Ultra © © Pierre Crochart för Clubic

Programvaran låter dig överföra filer från din dator till din samsung smart telefonoch vice versa.

Microsoft och Samsung har arbetat hand i hand i flera år för att förbättra kommunikationen mellan smarttelefonen och Windows.

Läs också:
Samsung One UI 3.1 börjar sin distribution, vad är nytt?

Tre applikationer sågs några timmar innan de snabbt togs bort av Samsung

Med Your Phone-applikationen erbjuder Microsoft alla Android-användare många gateways för att fortsätta använda sin smartphone från Windows 10 och kommunicera med nära och kära. Funktioner som är exklusiva för Samsung-smarttelefoner finns, såsom synkronisering av data i Microsofts applikation för att göra-påminnelser med Samsungs, för att bara nämna en.

Samsung vill uppenbarligen gå längre och den italienska sajten Aggiornamenti Lumia har upptäckt tre nya applikationer utvecklade av tillverkaren specifikt för Windows 10 i Windows Store.

Mjukvaran var endast tillgänglig i några timmar innan den drogs tillbaka av Samsung. Det råder ingen tvekan om att lanseringen nu är nära förestående, men under tiden har vi kunnat ha lite information om dessa applikationer.

Läs också:
Galaxy S21 kommer inte att dra nytta av sömlösa uppdateringar, en funktion som introducerades … 2016

Ännu enklare fildelning mellan Windows och Samsung Galaxy

Den första mjukvaran, Quick Share, är helt enkelt versionen anpassad till Windows av fildelningssystemet tillgängligt från One UI 2, Android-överlägget som erbjuds av Samsung för Galaxy-smarttelefoner. Precis som Nearby Share utvecklat av Google eller AirDrop för Apple-enheter, låter Quick Share dig skicka foton, videor eller någon annan typ av fil med ett enda klick genom att skapa ett Wi-Fi-nätverk direkt mellan de två enheterna.

Om din telefon redan erbjuder delningsalternativ mellan smarttelefonen och Windows 10, bör Quick Share förenkla upplevelsen ännu mer genom att till exempel erbjuda en dedikerad knapp i One UI-delningsmenyn.

Samsung Free är ett nyhetsflöde tillgängligt på Galaxy-smarttelefoner genom att svepa hemskärmen åt höger. Om vi ​​ännu inte vet hur detta flöde kommer att se ut i Windows-versionen kan vi tänka oss att hitta den senaste informationen, men även innehåll som är tillgängligt via Samsung-applikationer och erbjuds i form av rekommendationer.

Samsung O är den senast skymtade applikationen och även den mest mystiska. För tillfället ser det ut som Samsung Free i alla avseenden och vi får vänta med att lära oss mer om denna programvara.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button