Samsung vill vara lugnande efter hacket som företaget drabbades av

hacker

Multinationella företag har inte skonats av hackare de senaste dagarna. För efter NVIDIA-fallet
det är Samsung som drabbades
.

Det sydkoreanska företaget har äntligen uttryckt sig i denna fråga genom att vara ganska lugnande mot sina kunder.

Viktig data stulen

Det är återigen LAPSUS$-gruppen som ligger bakom detta stora hack. Omkring 190 GB data som extraherats från Samsung Electronics har redan lagts ut online efter denna attack. Vi hittar särskilt säkerhetsåtgärder, hemliga koder som tillhör företaget men även till dess partners (som Qualcomm) och källkoder som tillhör Galaxy-enheter.

Här är hela uttalandet som släpptes av Samsung i måndags:

“Vi har nyligen blivit informerade om ett säkerhetsintrång som rör vissa interna företagsdata. Omedelbart efter att vi upptäckt incidenten förstärkte vi vårt säkerhetssystem. Enligt vår första analys involverar intrånget viss källkod relaterad till driften av Galaxy-enheter men inkluderar inte personlig information om våra konsumenter eller anställda. För närvarande förutser vi ingen påverkan på vår verksamhet eller våra kunder. Vi har åtgärder på plats för att förhindra sådana incidenter och kommer att fortsätta att betjäna våra kunder utan avbrott. »

En attack verkligen utan konsekvenser för användarna?

Således bör vanliga dödliga inte känna effekterna av hacking. Konsumenternas personliga information påverkas uppenbarligen inte och Samsung verkar ha vidtagit nödvändiga åtgärder för att skydda sig mot ytterligare en attack inom en snar framtid. Riskerna kvarstår dock.

Redan eftersom element relaterade till säkerheten för Samsung-enheter har påverkats, kommer varumärkets produkter potentiellt vara mer sårbara för intrångsförsök i framtiden. Dessutom vet vi inte om fler filer kommer att släppas efter de 190 GB som redan har släppts. Hur som helst, det rekommenderas starkt att ändra lösenord relaterade till Samsung-tjänster och aktivera tvåfaktorsautentisering efter en sådan incident.

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button