Samsung vill ta bort den mest värdelösa fotosensorn från sina smartphones

Samsung Galaxy A53 5G © Samsung

Enligt välinformerade källor verkar det som att Samsung är på väg att amputera sin smartphones av djupsensorn, åtminstone de som vanligtvis är utrustade.

Om Nothing Phone (1) stöter på en relativt komplicerad lansering, skulle Samsung dock observera på sidan av varumärket London för att ompröva sensorerna som kommer att finnas ombord på dess enheter från 2023.

Samsungs smartphones borde snart säga adjö till sin djupsensor

Enligt Den elektriskaoch som rapporterats till oss av media NextPit, allt tyder på att Samsung snart kommer att skiljas från djupsensorn som finns på sina smartphones i mellanklassen. De första berörda modellerna skulle vara de som kommer nästa år, nämligen Galaxy A24, A34 och A54. Den senare skulle därför bära en trippelfotomodul bestående av en vidvinkelkamera, en ultravidkamera och en makrosensor.

Den koreanska tillverkaren verkar därför vilja hämta inspiration från Google Pixel 6 eller Nothing Phone (1), som dessutom bara har två bakre kameror: huvudkameran och vidvinkeln. Samsung verkar faktiskt fortfarande vilja behålla makrosensorn på sina kommande modeller 2023. I dagsläget har sydkoreanen ännu inte kommunicerat något om detta rykte, vilket är mer än trovärdigt med tanke på källan.

När Samsung fattade detta beslut skulle Samsung vilja fokusera mer på att öka specifikationerna för sina enheter snarare än bara antalet kameror ombord. Dessutom skulle uppenbarligen kostnadsfrågan spela in, tanken skulle därför vara att fokusera på specifikationerna och erbjuda bättre valuta för pengarna för sina mellanklasssmartphones.

Galaxy A24, A34 och A54 avslöjar lite mer

Fortfarande enligt rapporten publicerad av media Den elektriska, får vi veta att Galaxy A24 förväntas komma med en 50 MP huvudsensor, 8 MP vidvinkel och 5 MP makrokamera. När det gäller Galaxy A34 bör bara huvudkameran skilja sig eftersom den skulle ha en 48 MP-sensor.

Slutligen, mer överraskande, indikerar rapporten att Galaxy A54 skulle vara utrustad med en 5 MP vidvinkelkamera mot 8 MP för sina motsvarigheter. Fantastisk information med tanke på att det ska vara den mest sofistikerade modellen i sortimentet. Det kan dock bara vara ett misstag. Hur som helst, och i väntan på bekräftelse, förväntas Galaxy A34 nästa mars. För sin del borde Galaxy A54 landa en månad senare, i april 2023.

Källor: Den elektriska, NextPit

Relaterade Artiklar

Back to top button