Samsung: validerad av EU kommer Health Monitor-applikationen att landa i Galaxy Watch 3 och Active 2

hälsoövervakare

Samsung tillkännager ankomsten av sin Health Monitor-applikation i Europa. Validerad av CE-standarden kommer den senare snart att användas på klockor Galaxy Watch 3 och Galaxy Watch Active2.

28 länder på den gamla kontinenten kommer nu att kunna hitta funktioner som liknar dem som erbjuds av Apple Watch på deras Samsung-anslutna klockor för att mäta blodtryck och hjärtslag.

Läs också:
Apple Watch Series 7 och Samsung Galaxy Watch 4 kan kontrollera blodsockret

Blodtrycksanalys

Genom att kommunicera med sensorerna inbäddade i Galaxy Watch3 och Galaxy Watch Active2, mäter Health Monitor först blodtrycket. Samsung förklarar i ett pressmeddelande att en hög andel oftare är kopplad till sjukdomar som påverkar hjärnan, urinblåsan eller hjärtat.

Vid första användningen är det först nödvändigt att kalibrera enheten. Det räcker då att utföra en mätning som analyserar de pulsvågor som registreras av klockans sensorer. Applikationen beräknar alltså skillnaden mellan de initiala kalibreringsvärdena och de som analyserades vid tidpunkten T.

För ytterligare förtydligande rekommenderar Samsung att du utför en kalibrering varje månad.


En elektropulsmätare

Samsung hävdar att 33,5 miljoner människor världen över är drabbade av förmaksflimmer, det vill säga en onormal hjärtslagsrytm. Denna anomali skulle vara orsaken till hjärtkomplikationer och till och med attacker.

Sensorerna för att mäta hjärtfrekvensen i smartklockorna Galaxy Watch3 och Galaxy Watch Active2 kan nu utnyttjas. Efter en mätning kan Health Monitor avgöra om rytmen är normal eller inte.


Läs också:
Genom att slutföra förvärvet av Fitbit försöker Google lugna den allmänna opinionen

Health Monitor tillgänglig från 4 februari

Health Monitor-applikationen lanserades i juni förra året i Sydkorea och enligt tillverkaren används den nu av en miljon användare runt om i världen.

Tillverkaren förklarar att dessa två enheter har fått de europeiska myndigheternas godkännande med CE-standarden. Applikationen Health Monitor introduceras därmed i 28 nya länder. Samsung kommer att börja lansera den 4 februari.

Källa: Samsung

Relaterade Artiklar

Back to top button