Samsung tillkännager sin Galaxy Watch 5 och Galaxy Buds 2 Pro

Samsung Galaxy Watch 5 © © Marc Mitrani för Clubic

I kölvattnet av tillkännagivandet av Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4, förnyar Samsung sina Galaxy Watch 5 och Galaxy Watch 5 Pro anslutna klockor. Och medan han var där lägger koreanen till ett par hörlurar, Galaxy Buds 2 Pro, till sitt sortiment.

Galaxy Watch 5 och 5 Pro: några välkomna ändringar

Precis som fallet är med de gemensamt tillkännagivna vikbara smartphones, markerar den femte generationen av Samsungs smartklockor en utveckling snarare än en revolution.

Watch 5 och 5 Pro skiljer sig främst i de material som används (safirglas och titan för 5 Pro), och de skärmstorlekar som erbjuds. Den första finns alltså i 40 och 44 mm, medan den andra endast finns i 45 mm. Varje modell är tillgänglig i Bluetooth eller Bluetooth + 4G version.

När det gäller hårdvaruförbättringar noterar vi med tillfredsställelse en ökning av kapaciteten hos det integrerade batteriet (590 mAh) samt en kortare laddningstid (30 minuter kvar från 0 till 45%). Samsung hävdar att vid “normal” användning når autonomin 80 timmar och 20 timmar om GPS:en är permanent aktiverad.

Samsung Galaxy Watch 5 © © Marc Mitrani för Clubic

Tonvikten lades på sömnanalys, ett uppenbart modeämne bland bärbara tillverkare. Vi drar alltså nytta av en instrumentpanel som sammanfattar de konstanter som registreras av sensorerna under natten (puls, blodsyresättningshastighet, etc.). Samsung Health-applikationen utvecklas för att erbjuda personlig sömncoachning. Vi kan inte vänta med att prova allt.

Samsung Galaxy Watch 5 © © Marc Mitrani för Clubic

Den integrerade GPS:en ger tillgång till “turn-by-turn”-guidning under sportaktiviteter eller resor, medan “track back” underlättar återgången till startpunkten efter ett pass i omärkt terräng. Äntligen kommer du att kunna integrera dina GPX-spår, det första på Galaxy Watch.

Galaxy Watch 5 finns tillgänglig idag den 10 augusti för förbeställning. Leverans sker från 26 augusti. För att fira denna lansering erbjuder Samsung för alla förbeställningar ett par Galaxy Bugs Live samt en bonus på 50 euro vid leverans av en ansluten klocka (alla märken).

  • Galaxy Watch 5 40mm Bluetooth : 299 euro
  • Galaxy Watch 5 44mm Bluetooth : 329 euro
  • Galaxy Watch 5 40mm Bluetooth + 4G : 349 euro
  • Galaxy Watch 544mm Bluetooth + 4G : 379 euro
  • Galaxy Watch 5 Pro 45 mm Bluetooth : 469 euro
  • Galaxy Watch 5 Pro 45 mm Bluetooth + 4G : 519 euro

Galaxy Buds 2 Pro: förbättrad kompakthet och 24-bitars ljud.

Galaxy Buds 2 Pro efterträder Galaxy Buds Pro “mycket kort”. 15% mer kompakt än modellen de ersätter, de har en batteritid på 5 timmar ANC aktiverad (max 29 timmar med fodralet). Laddning sker via USB-C eller induktion.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro © © Marc Mitrani för Clubic

Utöver de vanliga SBC och AAC, implementerar Samsung huscodec SSC som i teorin tillåter att reproducera en 24-bitars Hifi-ström. Detta kräver att du använder en smartphone av märket eller installerar den kompletterande applikationen på en konkurrerande Android-produkt (inget iOS-stöd). Vi kommer att kontrollera allt detta med ett test så snart som möjligt, såväl som närvaron av kompatibilitet med 360-ljud.

Galaxy Bugs 2 Pro finns i tre färger (svart, vit och lila). De finns tillgängliga från 10 augusti till ett pris av 229 euro, under lanseringsperioden åtföljda av en 15 Watt induktionsladdare.

Relaterade Artiklar

Back to top button