Samsung startar produktion av nya Google Tensor-processorer

Pixel 7

De nya smartphones Googles Pixel 7 väntas i slutet av året.

Dessa kommer att drivas av en ny generation Tensor-chip, utvecklad av Samsung.

Tensor 2-chippet hos Samsung

För några veckor sedan gav Google en första glimt av sin framtida (och sjunde) generation av Pixel-smarttelefoner. Dessa Google Pixel 7 kommer att ge Samsung en stolthet när det gäller deras AMOLED-panel å ena sidan, men också den inbyggda Tensor 2-processorn. Det är faktiskt Samsung som kommer att säkerställa produktionen av den nya Google SoC.

Produktionen kan starta om några veckor beroende på SamMobile, med ett Tensor 2-chip som kommer att dra nytta av en 4 nm arkitektur (mot 5 nm för den första generationen). Denna nya generations chip kommer uppenbarligen att ersätta prestandan hos den första Tensor SoC, även om vissa tror att detta nya chip kan lida av ett problem som redan finns på Exynos 2200, nämligen en tendens till (över)värmning.

Det kommer dock att vara nödvändigt att ha tålamod för att upptäcka prestandan hos detta nya Google Tensor 2-chip, som bör erbjuda en avsevärd effektskillnad med den första generationen som föreslogs i slutet av förra året. Enligt SamMobile, kan detta nya chip bära två Cortex-X2-kärnor, två Cortex-A710-kärnor och fyra Cortex-A510-kärnor. Fall att följa.

Om samma ämne:
Ännu inte meddelat, Pixel 7 är redan till försäljning på eBay

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button