Samsung Smart TV kommer att få en Xbox Cloud Gaming-app i år

Xbox Smart TV Samsung © Microsoft

Informationen hade läckt ut Början av veckan och det bekräftades nästan omedelbart av Microsoft. Xbox Cloud Gaming kommer att debutera i juni den samsung tv-apparater.

Det amerikanska företaget kommer att fokusera på molnspel under de kommande åren. Xbox-katalogen kommer alltså att vara tillgänglig långt bortom konsoler, datorer och andra mobila medier. Snart kommer Smart TV i sin tur att kunna dra nytta av denna funktion. Microsoft har precis formaliserat nyheten från sin webbplats. Snart behöver spelare inte använda en Xbox-maskin för att komma åt sina favoritspel.

Allt dematerialiserat blir tydligare

Återigen samarbetar Microsoft med Samsung för implementeringen av ett initiativ utan motstycke. Faktum är att det sydkoreanska varumärkets smarta TV-apparater som släpptes 2022 kommer att få Xbox-applikationen från den 30 juni. Denna app låter dig framför allt lansera mer än 100 spel via molnspel. Allt kommer att göras tillgängligt via Samsung Gaming Hub och användaren måste sedan logga in på sitt Microsoft-konto.

Det är viktigt att specificera att katalogen som består av mer än hundra spel är reserverad för Xbox Game Pass Ultimate-prenumeranter. De andra kommer bara att kunna starta Fortnite i free-to-play från applikationen. Naturligtvis kommer det att krävas en Bluetooth-kontroller (Xbox Elite Series 2, DualSense, etc.) för att kunna spela.

Källa: XboxWire

Relaterade Artiklar

Back to top button