Samsung skulle kunna köpa OLED-paneler från LG, mot en riktningsändring för varumärket?

Samsung QLED 8K

Vi vet att Samsung Display
konverterar gradvis sina LCD-produktionslinjer till att tillverka OLED-skärmar (i små diagonaler för bland annat mobilmarknaden) samt MicroLED- och QD-OLED-paneler… men företaget är också intresserade, och återigen, av “klassiskt” OLED för dess tv-apparater
. Till punkten att beställa från LG.

Kommer Samsung snart att vara LG-kund på OLED? Ryktet får gradvis fäste. Som koreanska medier rapporterade i april förra året MTN, LG och Samsung har verkligen börjat diskutera en transaktion som kan leda till leverans av flera miljoner OLED-paneler. Idag förmedlas ny information av Den elektriska (Koreansk media också och ofta välinformerad) tyder på att Samsung skulle vara redo att lägga en beställning hos sin konkurrent, för 2 miljoner plattor.

Mot en QLED / QD-OLED / WOLED-mix hos Samsung?

Enligt den preliminära planen kommer Samsung Electronics att ta emot 2 miljoner W-OLED-paneler från LG Display och skicka 1,5 miljoner WOLED-TV-apparater “, vi läser. Leveransen, som skulle ske 2022, skulle göra det möjligt för Samsung att producera 500 000 QD-OLED-tv-apparater och 1,5 miljoner WOLED-tv-apparater (Vit OLED), en teknik exklusiv för LG.

På toppen av sortimentet skulle företaget också satsa på 3 miljoner Neo QLED-tv-apparater. Om denna information bekräftas skulle Samsungs premiumsortiment därför bestå av tre olika skärmteknologier.


Överraskande information…

Samsung, som hade provat OLED på några av sina tv-apparater för tio år sedan, verkade ha dragit en linje under denna teknik för stora diagonala skärmar. Denna hållning hade också lett till att varumärket främst investerade i QLED-skärmar (LCD LED + Quantum Dots), med viss framgång. Till den grad att man pressar Samsungs marknadsföring att regelbundet och häftigt kritisera OLED på TV-marknaden och anklagar den för att sakna ljusstyrka och fortfarande vara för känslig för märkning (brinna i).

Med ankomsten av QD-OLED-teknik som förväntas 2022, som kombinerar OLED och kvantprickar, kände vi dock att strömmen sakta vände på Samsung. Det återstår att se om den åtminstone delvisa återgången till OLED verkligen kommer att förverkligas på märkets framtida avancerade tv-apparater.

Observera dock att en beställning på WOLED-paneler skulle göra det möjligt för Samsung att reservera en större del av sin produktion av QD-OLED-paneler för försäljning. Av de miljoner QD-OLED-paneler som Samsung skulle kunna producera varje år borde en stor del verkligen levereras till andra märken, inklusive Sony… som redan skulle ha visat intresse.

LCD, OLED, QLED, Micro-LED, Mini-LED… Allt om skärmteknologier

LCD, Oled, Mini-LED, Micro LED, LED, Full LED, Edge-LED… inte lätt att navigera! Mellan teknologiska namn och kommersiella namn gör vi här en inventering av de olika krafter som finns och deras sätt att fungera.
Läs mer

Källor: Den elektriska
, HDTVTest
, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button