Samsung skickar en uppdatering till 500 miljoner gamla smartphones… men varför?

Samsung Galaxy S8

Utan förvarning har Samsung rullat ut en ny uppdatering för hundratals miljoner åldrande smartphones…

Den här överraskningsuppdateringen kommer efter en annan liknande uppdatering som rullades ut tidigare denna månad.

En överraskande uppdatering från Samsung!

För några veckor sedan rullade Samsung ut en ny uppdatering riktad till många relativt “gamla” smartphonemodeller, åtminstone tillräckligt för att inte längre officiellt stödjas av varumärket. Vissa Galaxy Note 8, Galaxy S7 och Galaxy S8-ägare blev förvånade över att få en uppdatering som var minst sagt oväntad.

Detta gjorde det särskilt möjligt för Samsung att rätta till en liten bugg relaterad till GPS-modulen på sina terminaler. Tillverkaren förklarade inte exakt orsaken till denna uppdatering, och det ryktas att företaget kan ha upptäckt ett stort säkerhetsfel som krävde en patch.

Mer än 500 miljoner smartphones drabbades

Ändå, under några timmar, har samma Samsung distribuerat en ny uppdatering, avsedd för ytterligare en rad hemmodeller. Den koreanska tillverkaren har alltså tittat på fallet med Galaxy S5 Neo, Galaxy S6 eller Galaxy A7. Kom ihåg att Samsung Galaxy S5 Neo lanserades 2015, så det finns en evighet i smarttelefonernas värld.

Uppenbarligen borde ingen av dessa telefoner stödjas av Samsung ännu, och ingen förväntade sig att de skulle få någon firmwareuppdatering 2022. Den här kommer igen för att fixa ett fel i GPS-modulen, utan mer precision, och kommer inte med någon säkerhet lappa.

Totalt sett påverkar Samsungs senaste uppdatering flera hundra miljoner (mer eller mindre) åldrande Galaxy-smarttelefoner. Det återstår att se nu hur många som faktiskt fortfarande är i omlopp i världen.

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button