Samsung SDI: revolutionen är på gång, solid state-batterier dyker upp

Solid state-batterier anländer. Och vet du vad detta betyder? Detta är att säga en enda och ofantlig sak: vi gör ett stort steg framåt mot fronten av uppladdning och autonomi. Efter de olika förslagen från de andra företagen i branschen och biltillverkarna, kommer äntligen även denna sektor Samsung SDI.

Samsung SDI startade bygga sin första pilotproduktionslinje (kallas “S linje“) För solid state battericeller (för teständamål). För att göra detta har företaget valt sitt forsknings- och utvecklingscenter i Suwon stad. Här kommer han därför att experimentera med produktionsprocesserna för de nya cellerna och de problem som kan uppstå.

Syftet är att lösa det kritiska med de nya cellerna för att sedan i framtiden komma till massproduktion. Samsung SDI har inte avslöjat många för tillfället detaljer tekniker för detta experiment, men det som har lärts kommer att vara grundläggande för framtiden. Därför återstår allt att se. Under de närmaste åren kommer vi att kunna förstå om solid state-batterier faktiskt kommer att underlätta elbilar som de lovar idag.

Omvänt gillar företag CATL de har redan sagt att för att verkligen skörda fördelarna med solid state-batterier kommer det att ta mycket längre tid än vad man tror. Det kinesiska företaget uppskattar att marknadsandelen för dessa ackumulatorer kommer att vara cirka 1 % år 2030. Toyota det går med ledningen: enligt detta kommer batterierna 2025 men bara på hybridbilar, också på grund av kostnaderna.

Relaterade Artiklar

Back to top button